اسماعیلیان گفت: همه آمارها نشان میدهد به رغم این که کل کشور و استان ما در وضعیت هشدار قرار دارد، مشهد در وضعیت ناخوشایندتری است. متاسفانه بیش از ۹۸ درصد حوزه شهرستان مشهد و ۹۵ درصد استان درگیر خشکسالی است از این رو تقریبا میتوان گفت کل محدوده مشهد در وضعیت خشکسالی قرار گرفته است.
او گفت: مهمترین چالش کلان شهر مشهد وابستگی ۵۰ درصدی آب به منابع آب سطحی و سدهاست. بارندگیهای سال تاکنون بر اساس آمار سازمان هواشناسی حدود ۱۳۵ میلی متر در مشهد و در استان حدود ۱۲۰ میلی متر است که نسبت به سالهای گذشته، شرایط اندکی بهتر بوده است.
اسماعیلیان گفت: اما متاسفانه نسبت به دوره بلند مدت در مشهد ما ۳۱ درصد و در استان ۵/۲۸ درصد کاهش بارندگی داشتیم و از نظر میزان بارندگی نسبت به متوسط کشوری شرایط نامناسب تری داریم. متناسب با این قضیه که روی مصرف آب بسیار تاثیر گذار است، ما نسبت به دوره آماری حدود ۱/۱ درجه سانتی گراد هم افزایش حرارت در مشهد داشته ایم. متوسط افزایش دما در مشهد نسبت به متوسط افزایش دما در استان حدود ۷/۰ درجه سانتی گراد بوده است.
بیشتر بخوانید
او گفت: در ایام خاصی تعداد زائران بر تعداد مجاورن پیشی میگیرد، متناسب با آن نیاز به تامین خدمات آب و جمع آوری فاضلاب به طور فزایندهای افزایش پیدا میکند. مهمترین چالش کلان شهر مشهد وابستگی ۵۰ درصدی آب به منابع آب سطحی و سدهاست.
کاهش مصرف؛ بهترین راهکار مدیریت تامین آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: جیره بندی بدترین سناریو برای مدیریت آب است و نباید اجازه بدهیم به این مبحث ورود کنیم از این رو با کاهش مصرف میتوان این موضوع را مدیریت کرد. مقدار مصرف آب در مشهد برای مشترک خانگی به طور متوسط ۵/۱۱ متر مکعب در ماه است که در شبانه روز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر میشود. استاندارد آب کشور تایید کرده که میتوان با رعایت سطح بهداشت و بدون هیچ گونه آسیب به سطح بهداشت تا ۷۰ لیتر کاهش مصرف داشت.
تایید صحت گزارشهای منتشر شده روزنامه خراسان و خراسان آنلاین
اسماعیلیان گفت: امکان شروع کار تصفیه خانه فاضلاب به اتکای اعتبارات بودجه به آن صورت وجود ندارد. گزارشهای متفاوتی که روزنامه خراسان و خراسان آنلاین در بحث فاضلاب حاشیه شهر مشهد منتشر کرده بودند، کاملا درست و چالشی است که مردم دارند و ما نگران هستیم. بیشتر به ما میگویند وقتی اعتبارات کم دارید چرا شبکه فاضلاب اجرا میکنید؟ اما وقتی میبینیم مردم چقدر در این خصوص مشکل دارند بین گزینه بد و بدتر باید گزینه بدتر را انتخاب کنیم که حداقل فاضلاب را از دست و پای مردم جمع کنیم.
اختصاص بیش از ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش آب و فاضلاب مشهد
اسماعیلیان گفت: در سفر اخیر رئیس جمهور با حضور مقام عالی وزارت نیرو، پروژه نبی اکرم به عنوان یکی از پهنههای آب مشهد (بزرگترین پهنه آبی مشهد) و خطوط جمع آوری چاهها به بهره برداری رسید. ما برنامه ریزی کردیم از طریق این پروژه حدود ۹۰۰ لیتر بر ثانیه تا تابستان ۱۴۰۱ ظرفیت تامین آب صورت گیرد.
او گفت: قبل از سال مقداری افزایش کدورت آب را در سمت شرق مشهد در شهرک شهید باهنر و شهرک شهید رجایی داشتیم که به دلیل تست و وارد مدار کردن این پروژه بود. مصوبات خوبی هم در بخش آب و فاضلاب مشهد به تایید رسیده و منتظر ابلاغ این مصوبات هستیم. بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش آب وفاضلاب کلان شهر مشهد در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: احداث یک تصفیه خانه با ظرفیت حدود ۷۰ هزار مترمکعب در محدوده طبرسی شمالی سال گذشته اخذ قراردادش با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شد که در ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ قراردادش به دوره قطعیت یعنی اجراوارد شد.
جمع آوری تابلوهای تصویر برداری ممنوع در منطقه کشف رود
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ما به عنوان آب و فاضلاب این که تابلویی بزنیم که تصویربرداری ممنوع، نداریم. اگر چنین چیزی باشد، باید جمع شود.
او گفت: این موضوع در اسماعیل آباد در اولویت است، اما طبرسی شمالی و شهرک رجایی و شهید باهنر اولویت بیشتری دارد. معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب سازمان آب و فاضلاب مشهد در این باره نیز گفت: برای اسماعیل آباد هنوز طرح مصوبش در خصوص خط انتقال به تصفیه خانه نیامده و از طرفی مشکل کمبود تصفیه خانهها وجود دارد. با شروع طرح پرکندآباد ۲ و ۳ آن جا را در اولویت اجرا قرار خواهیم داد.