به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، از بین رفتن این واکسنها نه تنها یک ضرر مالی بزرگ برای دولت آمریکا محسوب میشود، بلکه سلامتی کسانی که هنوز در برابر ویروس کرونا واکسینه نشدهاند را نیز به خطر میاندازد.
به گزارش شینهوا، از زمان صدور مجوز استفاده اضطراری اولین واکسنهای کووید-۱۹ در آمریکا، ۷۲۰ میلیون دوز واکسن به ایالات این کشور تحویل داده شده و بیش از ۵۷۰ میلیون دوز از این واکسنها تزریق شده است. با این وجود، میلیونها نفر این واکسنها را تزریق نکردهاند که این امر نشان از بیمیلی آمریکاییها در تزریق واکسن دارد.
بر اساس گزارش مقامات بهداشتی، میلیونها دوز واکسن کووید-۱۹ یا هدر رفته، یا استفاده نشده باقی ماندهاند و یا در هفتهها و ماههای آینده باطل خواهند شدند.
برخی از سیاستمداران و کارشناسان بهداشت عمومی در آمریکا نگرانیهایی را در مورد پیامدهای اخلاقی ناشی از باطل شدن واکسنها مطرح کردهاند.
جان براونشتاین، اپیدمیولوژیست بیمارستان کودکان بوستون معتقد است: «هدر رفتن میلیونها دوز واکسن، باعث از بین رفتن منابع و سرمایهگذاری مالی ما شده است.»
باوجود ازدیاد واکسن در آمریکا، عدهای از شهروندان این کشور به کارایی این واکسنها با دیده تردید مینگرند. ابتلای آمریکاییها به کرونا با وجود تزریق چندین دوز واکسن، شائبه ناکارآمدی این واکسنها را تقویت کرده است. روز گذشته کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا با اینکه ۴ دوز واکسن کرونا تزریق کرده بود، به این ویروس مبتلا شد. برخی از مقامات آمریکایی نیز از ابتلا به کرونا با وجود تزریق دوز یادآور خبر دادهاند.