محمدعلی زلفیگل گفت: دانشگاهها با فعالیت ویژه در زمینه دیپلماسی علمی از طریق انتشار مقالات علمی، انجام تحقیقات مشترک با دانشگاههای سایر کشورها و نمایهسازی بین المللی نشریات علمی به مرجعیت علمی ایران کمک میکنند.
او می گوید: همزمان با مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی میتواند به دیپلماسی عمومی کشور در دنیا کمک کند و فرهنگ غنی و صلحطلبانه ایران را به دنیا معرفی کند و تصورات ساخته شده نادرست برخی رسانهها را از ایران اصلاح کند.
زلفیگل گفت: اولویت بعدی نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری است؛ علم و نوآوری علمی با خود فرهنگ جدید ایجاد میکند و به رشد فرهنگ کمک میکند و از طرفی نهادینه شدن علم در جامعه هم فرهنگ خاصی را میطلبد بنابراین باید در پویش، پیرایش و پالایش فرهنگی جامعه به سوی جامعه مطلوب اسلامی، دانشگاهها نقش اساسی داشته باشند.
وزیر علوم ادامه داد: در بحث شاگردپروری به شاخصهای اعتقادی، اخلاقی و مسئولیتپذیری توجه داریم، در بحث فناورپروری به دنبال تربیت دانشجویانی هستیم که از دانش و نظریه، دانش فنی و محصول تولید کنند و در بحث نوآورپروری هم بر مهارتهای خلاقیت و ابتکار تاکید داریم.
وزیر علوم با تاکید بر استمرار پژوهشهای بنیادی و حرکت در مرزهای دانش و تولید نظریههای جدید گفت: بخشی از دانش باید به کاربرد تبدیل شود، در اقتصاد نقش ایفا کند و به رفاه مردم کمک کند که در این راستا هدایت دانش به سمت حل نیازهای جامعه و همچنین تولید محصولات دانش بنیان مد نظر است.