عباس مویدی گفت: سهم هرمزگان از تولید خرمای کشور بیش از ۱۱ درصد است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته این میزان در حال افزایش است.
او گفت: از کل میزان تولید خرمای استان بیش از ۹۰ هزار تن بصورت فرآوری و مصرف تازه خوری است و ۵۰ هزار تن نیز در بخش صنعتی مصرف میشود.
به گفته مویدی ۳۴ هزار هکتار اراضی زمینهای هرمزگان زیرکشت نخیلات خرما است که ۱۳ درصد از نخیلات کشور را در خود جای داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: ۵۰ رقم خرما در هرمزگان تولید میشود که حدود ۲۰ نوع از این ارقام تجاری سازی و مابقی در بخش صنعت استفاده میشود.
او با اشاره به اینکه ۳۰ هزار تن خرما از ارقام پیارم و خاصویی تجاری شده است، گفت: ارقام خرمای برحی، خنیزی، کریته، مرداسنگ و مضافتی به ارزش ۴۰ میلیون دلار صادر شده است.
مویدی با بیان اصلاح و نوسازی نخلستانهای استان گفت: این طرح از محل اعتبارات استانی و ملی با پرداخت یارانه پاجوش خرما به باغداران، پرداخت تسهیلات و کمکهای اعتبارات، توسعه صنایع جانبی و تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش، توسعه ارقام تجاری خرما در منطقه نظیر رقم مجول اجرا میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به شناسایی باغات پیر و فرسوده و اجرای طرح تجمیع باغات و حذف درختان پیر و باز گرداندن نخیلات قدیمی به چرخه تولید، گفت: سطح کل باغات استان ۷۹ هزار هکتار است که از این میزان، سالانه ۶۵۰ هزار تن محصول برداشت میشود.