محمدجواد عسکری در سفر به شهرستان بیضاء به اهمیت سرمایهگذاری، تغییر الگوی کشت، دانشبنیان کردن تولید محصولات کشاورزی و دامی و نقشآفرینی صادرات در اقتصاد ملی در بخش کشاورزی کشور تاکید شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از کارخانه صنعتی خوراک دام و گلخانههای این منطقه به ضرورت سرمایهگذاری در راستای توسعه نیز تاکید کرد.
او گفت: شهرستانهای بیضا و سپیدان در استان فارس به دلیل داشتن آب و خاک و اقلیم مناسب در زمینه کشاورزی ظرفیتهای بالقوه فراوانی دارد که بایستی با جذب سرمایههای لازم آنها را بالفعل کرد تا شاهد توسعه بخش کشاورزی در این موقعیت جغرافیایی منحصربفرد و تاثیرگذاری در در اقتصاد ملی و منطقه باشیم.
عسکری به بحران آب در کشور و استان فارس به دلیل خشکسالی و مصرف غلط از منابع آبی هشدار داد و گفت: به دلیل کمبود منابع آبی و مصرف قابلتوجهی که در بخش کشاورزی شاهد آن هستیم، تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی اهمیت ویژهای دارد که در کمیسیون کشاورزی مجلس نیز راهکارهای عملیاتی کردن کشت گلخانهای و تولید محصول ارگانیک که مورد تایید و حمایت سازمانهای جهانی باشد در دستور کار قرار گرفته است تا با ایجاد زیرساختهای مناسب آن بتوانیم نسبت به این موضوع، تدبیر و اقدامات لازم را انجام دهیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت توسعه هدفمند محصولات گلخانهای گفت: متاسفانه بررسیها بر اساس آمار و اطلاعات نشان میدهد که استان فارس در زمینه ایجاد گلخانهها و بهرهبرداری از آن دارای عقبماندگیهای بسیار زیادی است که میزان ۴۰۰ هکتار گلخانه با این همه ظرفیت و قابلیت استان در زمینه آب و خاک و همچنین فرصتهای سرمایهگذاری، آمار قابل قبولی نداریم؛ در صورتی که در استان یزد نزدیک به ۲۴۰۰ هکتار گلخانه فعال وجود دارد که ۶ برابر ما توانستهاند در توسعه کشت گلخانهای نیز پیشرو باشند تا هم در مصرف انرژی و هم در منابع محدود آب صرفهجویی کنند.
عسکری گفت: متاسفانه استان فارس در بخش صادرات هم بسیار عقب است و بعد از چندین دهه از اعلام نیاز ایجاد بستر مناسب در عرضه محصولات کشاورزی به کشورهای خارجی و جمعیت قابل توجه ۵۰۰ میلیونی همسایگان مرزی ما که از تولیدات ارگانیک ما استقبال میکنند، هنوز پایانه صادراتی نداریم.
او گفت: هر چند دولت قبل میل و رغبتی در زمینه صادرات وجود نداشت، اما با توجه به اهمیت حملونقل هوایی و ایجاد کارگو که صادرات محصولات کشاورزی ما به این ظرفیت باربری وابسته است به میزان قابل توجهی یارانه سوخت را در بودجه سال ۱۴۰۰ و همچنین ۱۴۰۱ در نظر گرفتیم و فرودگاه بینالمللی شهید دستغیب شیراز را به عنوان پایلوت این موضوع در جنوب کشور قرار دادیم تا زمینه صادرات محصولات فرآوری شده و تبدیلی ما فراهم شود.
عسکری با تاکید بر اینکه باید از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان حمایت ویژه و قانونی داشته باشیم، گفت: به منظور ایجاد انگیزه لازم جهت توسعه بخش کشاورزی بایستی قوانین و مقررات زائد حذف شوند و بروکراسی اداری را برطرف کنیم تا تولیدکننده و سرمایهگذار را جذب کنیم که اگر دستگاههای اجرایی به این مهم توجه نکنند، مطابق قانون به عنوان ترک فعل به دستگاه قضا معرفی خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس سرمازدگی اخیر در برخی از استانهای کشوری نظیر یزد، فارس و کرمان را غیرمنتظره دانست و گفت: بر اساس مصوبه مجلس، دولت مکلف است تا با اختصاص بخشی از اعتبارات خود به منظور پیشگیری از تنش سرمایهای و انگیزه برای تولید بیشتر و بهتر نیز شرایط بیمه کردن محصولات کشاورزی را تسهیل کند.
عسکری گفت: باید به شعارهای سال توجه داشته باشیم، در دهه اخیر مقام معظم رهبری تولید و اقتصاد را محور اصلی سیاستها و برنامههای کلان کشور قرار دادند که اگر به این دستورات و رهنمودها که هر سال به عنوان شعار سال اعلام میشود، اعتقاد داشته باشیم، حتما خروجی خواهیم گرفت و با توجه به اینکه اکنون فضای پیشرفت و توسعه در بخش کشاورزی فراهم شده است اگر در امنیت غذایی تدبیر نکنیم آسیب خواهیم دید.
او در رابطه با اقدام اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس در مواجه با مشکلات و چالشهای فسادزا در کشور اشاره کرد و گفت: فساد در برخی از موضوعات نهادینه شده است که نهادههای دامی تنها یک مورد آن است و گذشتگانی که مسئول بودند در این رابطه مسائل را رها کرده بودند، اما کمیسیون کشاورزی مجلس حدود ۶ ماه بر روی این مسائل با دقتنظر کارشناسی وقت گذاشت و مشکلات را با ارائه راهکارهای عملیاتی احصاء کرد و در یک دستورالعمل ۱۵ مادهای پس رفع ایرادات از سوی شورای نگهبان پس از تصویب به وزارت جهاد کشاورزی جهت اجرا نیز اعلام و ابلاغ کرد.