روستای اسلامیه یکی از روستاهای شهرستان تفت است و بیش از ۲ هزار نفرجمعیت دارد.مهمترین ویژگی این روستا توجه خاص مردم این دیار به قرآن کریم است.
ساکنان روستای اسلامیه تفت حافظ کل یا بخشی از قرآن هستند و به حفظ کلام وحی توجه ویژه ای دارند.
وارد روستا که می شوی از هر کوی و برزنی نوای دلنشین قرآن به گوش می رسد.
مردمانی که زندگیشان پر از اخلاص، بزرگواری، زهد، تقوا، قناعت و ساده زیستی است.
حاج رضا یکی از اهالی این روستا میگوید: همه قشرهای این روستا از کودک ، نوجوان ، جوان ، میانسال و بزرگسال اهل تلاوت قرآن هستند و با آیههای کتاب خدا مأنوس هستند.
زهرا همسر حاج رضا که خود حافظ قرآن است، گفت: حال و هوای قرآنی این روستا در ماه رمضان بیشتر است.
حبیب یکی از جوانهای محل میگوید: برپایی جلسات هفتگی قرآن در هیئتها، مساجد و منازل، فعالیت موسسههای قرآنی ویژه سنین مختلف، کلاسهای ترتیل، قرائت ، تفسیر، سبک زندگی قرآنی، جمعهای قرآنی نوجوانان و برنامه حفظ قرآن از جمله برنامههایی است که در همه روزهای سال در این روستا برگزار می شود.
به گفته زهرا، دانش آموزان زیادی در برنامه های هفتگی شرکت می کردند که دوشنبه هرهفته را برای آموزش و حفظ قرآن به دانش آموزان اختصاص دادیم.
اهالی این روستا سعی کرده اند از آیات قرآن کریم در زندگی شان بهره ببرند. روستائیانی که زندگیشان با قرآن عجین شده است. جلساتی که عشق و حلاوت بیان قاریان، آمیختگی با چاشنیِ نشاط دل مردمان روستا، آن را خاص کرده است.
اهالی روستای ده عرب ابرکوه، انس فراوانی با قرآن دارند به طوری که تا حد توان دستورات قرآن را در زندگی خود پیاده کرده اند.
زهرا یکی حافظان قرآن کریم می گوید: تلاش خانوادهها و قاریان روستای ده عرب ابرکوه نتیجه داد و این روستا در جمع روستاهای برتر قرآنی کشور قرار گرفت.
او می گوید: وجود مراکز و موسسات قرآنی در این روستا که غالباً به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند، زمینه توسعه فعالیتهای قرآنی و پذیرش علاقمندان به فراگیری قرآن کریم به ویژه حفظ قرآن از استانهای مختلف کشور را فراهم کرده است.
حاج قاسم همسر زهرا گفت: برگزاری جلسات خانگی در اکثر منازلِ اهل روستا از ویژگیهای بارز روستای ده عرب به شمار می آید. به خصوص جوانان که از جلسات قرآن خوانی استقبال خوبی کردند.
او می گوید: در حال حاضر ۱۳۷ حافظ کل قرآن کریم در این روستا تربیت شده اند که ۲۵ حافظ از اهالی روستا و سایرین از استانهای مختلف کشور هستند.
به گفته او پایین بودن قابل توجه میزان آسیبهای اجتماعی در این روستا که بی تردید متأثر از حاکم بودن فرهنگ قرآنی است از دیگر خصایص این روستا به حساب می آید.
حاج قاسم می گوید: اختصاص مستمر بخشی از محصولات کشاورزی و باغداری اهالی روستا به توسعه فعالیتهای قرآنی و دینی از جمله برنامههای مثال زدنی روستای قرآنی ده عرب است.
به گفته او در این روستا، خانوادهها علاوه بر، برگزاری کلاسهای آموزش، ترتیل خوانی و حفظ قرآن برای کمک به نیازمندان دست بخیر هستند.
روایت از مهربانی مردم روستاست که می خواهند، شادی را به منازل نیازمندان و آسیب دیدگان هدیه دهند.
روستای خوش آب و هوای ده عرب در ۲۵ کیلومتری شهرستان ابرکوه در استان یزد واقع شده است. اهالی این روستا به کشاورزی و باغداری مشغول هستند.
روستای ده عرب بیش از هشتصد و ۵۰ نفر جمعیت دارد که بیش از پنجاه درصد آنها قرآن آموز هستند.
گزارش از صدیقه فلاحتی
هر کس که زندگی را بر مبنای قران گذاشت
هر دو دینا را بدست اورد
برای شناخت دین ....فقط باید قران را با درک و فهم خواند
اسلام را نباید با بعصی مذهبی نما ها شناخت
زده میشوید