مدتی است که اپراتورها بستههای محبوب و مقرون به صرفه خود را حذف کرده اند و از طرفی قیمت دیگر بستهها نیز به شکل محسوسی افزایش پیدا کرده است. این تصمیم که گلایه مردم را به همراه داشته، از سوی مجلس هم اعتراضاتی به آن شده است.
سید علی موسوی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس چند روز پیش در صفحه شخصی خود به مسئله افزایش تعرفه اینترنت واکنش نشان داد و گفت این تعرفهها با حقوق وزیر مطابقت دارد نه با حقوق اقشاری مثل دانشجویان و خانواده دانش آموزان. سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم اظهار کرده بود که مجلس با افزایش تعرفه اینترنت مخالف است و اگر قرار است افزایش تعرفهها اعمال شود، باید شاهد افزایش کیفیت نیز باشیم.
یکی از مسائلی که در افزایش تعرفههای اینترنت مورد بحث است، این است که چرا اپراتورها در چند سال اخیر به صورت پلکانی قیمتها را افزایش نداده اند. صحبتهای اخیر صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جواب این سوال را میدهد. او میگوید بستههایی که اکنون حذف شده، بستههایی بودند که زیر قیمت کف عرضه میشدند که تخلف محسوب میشد.
برای تنبیه اپراتورها آنها را مجبور کردیم که این تعرفهها را برای سه سال ثابت نگه دارند، اما اکنون این دوره تنبیهی به پایان رسیده است. به همین دلیل افزایش فعلی قیمتها در چهارچوب قانون بوده و تخلفی در این زمینه صورت نگرفته است. اشاره صادق عباسی به مصوبه ۲۳۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است که در سال ۹۵ تصویب شد.در این مصوبه سقف تعرفه هر گیگ اینترنت همراه حدود ۴۲ هزار تومان (هر کیلو بایت چهاردهم ریال) اعلام شده است. کف تعرفه نیز بر اساس مصوبه ۲۴۹ کمیسیون تنظیم مقررات، یک چهاردهم سقف تعرفه است یعنی حدود ۳۰۰۰ تومان.
آرش کریم بیگی مدیر عامل شاتل موبایل درباره افزایش تعرفه اینترنت اپراتورها گفت: رگولاتوریها در جهان و ایران باید هم مدافع منافع مصرف کننده در حوزه قیمت و کیفیت باشند و هم از منظر سرمایه گذاری وکسب و کار باید مدافع اپراتورها باشند تا توازن و تعادل ایجاد شود. در طی هفت سال گذشته تعرفه هیچکدام از تلفنهای همراه افزایش پیدا نکرده اما به دلیل تورم، هزینههای ارزی و ریالی اپراتورها بیش از ۷ برابر افزایش پیدا کرده است درمورد دلایل عدم افزایش پلکانی قیمتها میتوان به سه مورد اشاره کرد که یکی از آنها بندی در قانون بودجه ۱۴۰۰ بود. بر اساس آن هرگونه تغییر تعرفه خدمات اینترنت از سوی نمایندگان مجلس منع شده بود که در نهایت هرگونه تغییر تعرفه به صورت پلکانی و شیب ملایم را غیرممکن کرد.
به گفته کریم بیگی موضوع بعدی به وزارت ارتباطات مربوط میشود که در سالهای ۹۸ و ۹۹ سیاستهایی برای عدم افزایش قیمت تعرفهها داشت. وزارت ارتباطات در آن زمان معتقد بود که با فشار مقطعی، به هدف رشد بازار خدمات اینترنت تلفنهای همراه دست پیدا کند. قبل از این مسائل هم جنگ تعرفه بین اپراتورها وجود داشت که افزایش تعرفه در آن غیرممکن است. شاید اگر افزایش تعرفهها به صورت پلکانی اتفاق میافتاد، بار روانی کمتری ایجاد میشد و فشار کمتری به سبد خانوار وارد میکرد.
با همه این تفاسیر اینترنت ایران در آمار جهانی پایگاه Speedtest شرایط مناسبی ندارد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده اینترنت همراه ایران در جایگاه ۸۰ جهان و پایین تر از اتیوپی و آنگولا قرار دارد و رتبه ۱۴۵ نیز جایگاهی که پهنای باند ثابت ایران در آن جای گرفته و پایین از اکثر کشورهای دنیا است.
پیش از این رئیس رگولاتوری گفته بود با افزایش هزینههای تعرفه اینترنت، دیگر بهانهای از سوی اپراتورها پذیرفته نیست و باید برنامههای خود را به صورت گامهای یکساله برای افزایش دوبرابری کیفیت و پوشش ۵G حداقل برای ۱۰ درصد از جمعیت کشور تا سه سال آینده ارائه کنند.
گزارش از امیرمحمد درویشی
متاسف باید شد
سلام بر رایتل
ببینید معاون وزیر ارتباط چی رو داره لو میده، میگه مصوبشون برای هر گیگ اینترنت همراه سقفش ۴۲ هزار تومنه که الان یک چهاردهمش گرفته میشه!!!
چطور اینو مصوب کردن الله و اعلم!!
یعنی آقایون از قبل ،بقول مذاکراتشون برا مردم ماشه فشار در نظر گرفتن!!!
بمحضی که خبرشون لو میره ،بلافاصله خودشون با کشورهای خارجی مقایسه میکنن.عزیز من ،توی کشوری که درآمد افرادش حداقل ۳۰ میلیون تومن به پول ایران هست که تو حق نداری ما را با اونا مقایسه کنی و جیب ما بدبختا را خالی کنی!!!
بمحضی که تقی به طوقی خورد دیدن اوضاع خوبه یهو اگه هر گیگ اینترنت همراه شد ۴۲ هزار تومن نترسید، اینجا ایران است
واقعا ظلمه، ظلم...
خدایا به فریاد برس............
و همه ی برنامه های خارجی قطع میشن
مثل التماستون برای نصب پیامرسان ایرانی ک فایده نداشت
پس توصیه میکنم جلوی تکنولوژی قد الم نکنید چون از قدیم چیزی جز وقت تلف کردن نبوده
نه مسئول به فکرمونه و نه خودمون به فکر خودمون
اللهم عجل لولیک الفرج
آقایان و خانمها هیچکس مخالف افزایش قیمت نیست ولی بسته ۳ ماهه ۳۸۰۰۰ تومان یدفه بشه ۹۰۰۰۰ تومان. یک ظلم بزرگ و یه خیانت بزرگ و یه عدالت صفر هست. بودجه نیست از جیب مردم بگیرید این جمله رو وزیران جدید خوب یاد گرفتن.
دانشجوها، بیکار ها یا منی که اسنپ کار میکنم خرید بسته ۱ ماهه ۱۰ گیگ ۲۸۰۰۰ یا ۲ ماهه ۱۵ گیگ ۶۵۰۰۰ تومان معنیش چیه لطفا شما بگید. معنیش از نظر بنده اینه که مردم آقای رئیسجمهور نمیتونه بهقول هاش عمل کنه و ناتوانی در اداره حکومت رو به مردم القا میکنه. مگه این مملکت بی صاحابه که هرکسی از یک طرف یه چیز رو گرون میکنه ؟اونم وزیییییییییرررررر؟!
مسخره بازی چیه اینترنت یعنی بین الملل داخلی خارجی چیه! داخلی رو باید رایگان بدی نه این که خارجی رو گرون فروشی کنی
لطفاً دراین باره هم گزارش تهیه کنید.