برداشت شکوفه‌های بهار نارنج در بیش از ١١ هزار هکتار از باغ‌های مرکبات گیلان آغاز شد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیش بینی می‌شود باغداران استان گیلان امسال، حدود ۵۸۰ تن شکوفه بهار نارنج به ارزش ۳۴۸ میلیارد ریال برداشت کنند.

به گفته منوچهر پارسافر، گلبرگ‌های بهار نارنج کیلویی ۶۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد و بیشترین شکوفه‌های بهار نارنج در شهرستان‌های رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید می‌شود.

از گل‌های این گیاه علاوه بر تولید مربای خانگی و دم نوش، در اسانس گیری و تهیه عرقیات استفاده می‌شود.

نارنج درختی به ارتفاع چهار تا ۶ متر و همیشه سبز است.

گلبرگ‌های ضخیم بهار نارنج، زبانه‌ای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آن‌ها حفره‌های ترشحی اسانس را به روشنی می‌توان دید.

این گیاه بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیم‌گرم به خوبی رشد می‌کند، در اسپانیا، جنوب آمریکا، کالیفرنیا، برزیل، ایتالیا و همچنین در نقاطی از ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران، گلستان و فارس رویش دارد و امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت می‌شود.

مصرف بهار نارنج علاوه بر درمان بیماری‌های عصبی، نشاط آور و آرام بخش است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.