حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ورزش چوگان در ایران شکل گرفت، ورزشی که ابتدا فقط در بین ایرانیها رواج داشت، اما با کشورگشاییهایی که شاهان ایرانی داشتند، به سایر سرزمینها هم کشیده شد.
زمانی که مغولان به ایران حمله کردند و با فرهنگ و زندگی ایرانیها آشنا شدند، چوگان را هم یاد گرفتند و به شرق آسیا بردند. در زمان صفویان هم که ارتباطات با کشورهای اروپایی شروع شد، این ورزش به اروپا هم رسید و از آنجا تا قاره آمریکا گسترش یافت و اکنون در آمریکای جنوبی بیشتر از هر جای دیگری رواج داد.
اما امروزه ورزش ۲۵۰۰ ساله ایرانی ها، در بسیاری از مناطق زادگاهش و از جمله در کرمانشاه مهجور مانده و توجهی به آن نمیشود.
علیرغم اینکه فدراسیون این ورزش در کشور فعال است، اما به واسطه اینکه چوگان در کرمانشاه راه اندازی نشده، هیاتی هم در این استان ندارد.
سال گذشته مدیرکل ورزش و جوانان کرمانشاه از تلاش برای راه اندازی ورزش و هیات چوگان در کرمانشاه خبر داد و حتی اعلام کرد که یک سرپرست را برای این رشته به فدراسیون معرفی کرده، اما با گذشت نزدیک به حدود یکسال خبری از راه اندازی این ورزش در کرمانشاه نیست.
صابر رحیمی گفت: سال گذشته یک سرپرست را برای راه اندازی هیات چوگان در استان به فدراسیون معرفی کردیم، اما متاسفانه شرایط لازم را برای صدور حکم نداشت.
به گفته رحیمی، هرچند میتوانیم یک نفر دیگر را به عنوان سرپرست به فدراسیون معرفی کنیم، اما واقعیت این است که میخواهیم کسی انتخاب شود که عاشق این رشته باشد و سختیهایی که پیش روی کارش است را تحمل کند.
متاسفانه در کرمانشاه کسی که سابقه فعالیت در این رشته داشته باشد را نداریم، بنابراین انتخاب یک نفر برای این کار کمی سخت و دشوار شده است.
رحیمی گفت: برای راه اندازی این ورزش در کرمانشاه باید پیست آن هم احداث شود، زمینی را در مجموعه ورزشی دهکده المپیک برای احداث پیست چوگان در نظر گرفته ایم که درصورت تامین اعتبار آن را هم احداث خواهیم کرد.
رحیمی از ورود یک خیر ورزشی برای راه اندازی این رشته در کرمانشاه خبر داد و گفت: یک خیر ورزشی موافقت کرده که اگر این ورزش در کرمانشاه راه اندازی شود، تعدادی اسب را اختصاص دهد.