
موسسه تحقیقات برنج کشور به عنوان یکی از نهادهای دانش بنیان با تولید ارقام پرمحصول باکیفیت برنج نقش موثری در کاهش هزینههای تولید، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش درآمد کشاورزان و در نهایت حفاظت از محیط زیست دارد.
ارقام برنج معرفی شده این موسسه شامل گیلانه، رش، آنام، تیسا، طلوع، گیلار و کیان است که هر یک از آنها متناسب با نیاز جامعه شالیکاری و سلیقه کشاورز و مصرفکننده تولید شده اند.
استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد که برای این میزان ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میشود، اما با رقمهای جدید برنج در هر هکتار ۵۰۰ متر مکعب آب صرفه جویی میشود.
با به کارگیری دانش در تولید محصول برنج ضایعات در کارخانههای برنجکوبی نیز حداقل ۵ درصد کمتر شده است.
تولید برنج بر محور علم و با بهرهگیری از آخرین یافتههای علمی و ارتقای بهرهوری، ضمن افزایش تولید برنج و بی نیازی به واردات این محصول استراتژیک، میتواند موجب افزایش درآمد کشاورزان و پایداری تولید برنج شود.
بیشتر بخوانید
هرسال حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک و ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در گیلان تولید میشود.
این استان دومین تولید کننده محصول برنج در کشور است.