محمد شریف زارعی در نشست هم اندیشی با اعضای شورای زکات کاشان در فرمانداری ویژه کاشان گفت: زکات کاشان از محل پرداخت فطریه و کفارات در سال گذشته بوده است.
او میگوید: کاشان شهر پیشگام و الگو برای سایر شهرها در پرداخت زکات و احیای این فریضه بزرگ دینی و الهی و پایبندی مردمان آن به دینداری بوده است.
به گفته او، ۵۰ درصد آمار پرداخت زکات قابل محاسبه است و ۲۰ درصد پرداخت زکات نیز از سوی مردم بین خود و خانوادههای آنها با توجه به مصلحت اندیشی و اولویت نیازسنجی اقوام و نزدیکان آنها هزینه میشود که آمار آن احصا و محاسبه نمیشود.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: راهاندازی یک سامانه برای ثبت و محاسبه تمام آمار زکات پرداختی و ساماندهی هر چه بهتر آن برای مصرف ضروری است.
او میگوید: پرداخت زکات در کاشان هر سال با توجه به بررسی نمودار آن رشد ۲ تا سه برابری نسبت به سال گذشته آن دارد.
به گفته او، وظیفه فرمانداری و متولیان امر در حاکمیت دینی و اسلامی کمک به اجرای هر چه بهتر و زیباتر پرداخت فریضه زکات است.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: پرداخت انواع زکات از جمله زکات فطره، کمال عبادت روزه است همانطور که صلوات بر پیامبر و آل پیامبر کمال عبادت نماز است.
زارعی گفت: زکات یکی از پایههای تقویت اقتصاد در جامعه اسلامی است که با جمعآوری آن میتوان به تهیدستان و قشرهای نیازمند کمک کرد.
او میگوید: زکات از جمله مهمترین واجبات موکد و از فروع دین و در منابع دینی در کنار نماز و جهاد قرار گرفته شده است.
زکات از واجبات مالی در دین اسلام است که بر اساس آن، مسلمانان باید مقدار معینی از ۹ قلم کالا شامل نقدین (طلا و نقره)، انعام ثلاثه (گاو، گوسفند و شتر) و غلات اربعه (گندم، جو، کشمش و خرما) را برای مصرف در زندگی به فقرا و سایر امور عمومی اجتماعی پرداخت کنند؛ که مقدار پرداختی هر یک از این کالاها متفاوت بوده و در فقه تعیین شده است.
زکات شامل ۲ نوع زکات بدن یا زکات فطره و قابل پرداخت در عید فطر پرداخت و زکات مال برای غلات چهارگانه، دامها و سکهها است که با شرایط خاصی تعلق میگیرد.