سیدمحمد حسینی گفت: گلستان از استانهای حادثهخیز کشور است و همه ساله حوادث متعدد و مختلفی از جمله سیل، زلزله، رانش و زمین لغزش، فرونشست و ... را تجربه میکند.
او گفت: طرح جامع ایمن سازی روستاهای در معرض خطر تهیه شده است و براساس مطالعات انجام شده ۳۱۹ روستای استان در معرض خطرات مختلف قرارداشتند.
به گفته حسینی با هماهنگی استانداری و پژوهشکده سوانح طبیعی بنیادمسکن کشور مطالعات ایمن سازی ۱۴۹ روستا و عملیات تثبیت و ایمن سازی ۱۱۱ روستا انجام شده است.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان میگوید: غالب روستاهای در معرض خطر، در نوار شمالی و شرقی استان واقع شدهاند.
او گفت: در سفر اخیر رئیس جمهور به استان ۵۵ میلیارد تومان اعتبار برای ایمن سازی روستاهای در معرض خطر به تصویب رسید که ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی به استان اختصاص پیدا کرد.
حسینی گفت: از زمان شروع طرح ویژه نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی تا کنون ۵۶ درصد خانههای روستاییان در استان گلستان مقاوم سازی شده است.
او میگوید: طرح ویژه نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی از سال ۸۴ آغاز شد و در آن زمان فقط ۷ درصد واحدهای مسکونی در روستاهای کشور و به تبع آن در استانها مقاوم سازی شده بود.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان گفت: امروز بعد از ۱۶ سال با اجرای این طرح توانستیم شاخص مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در استان را به ۵۶ درصد افزایش دهیم در حالیکه متوسط این شاخ در کشور ۵۰ درصد است.
حسینی گفت: با توجه به ضرورتی که اجرای این طرح در مقابله با حوادث و کاهش خسارتها دارد بنا داریم طی مدت ۱۰ سال و در قالب دو برنامه پنج ساله و با کمک بانکها، دهیاران و مردم همه واحدهای مسکونی کم دوام و بی دوام را در روستاهای استان مقاوم سازی کنیم و در سال ۱۴۱۰ پایان نوسازی واحدهای مسکونی غیرمقاوم را جشن بگیریم.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان می گوید: نظارت بر ساخت و سازهای روستایی حتی شاید سختگیرانهتر از نظارت بر ساخت و سازها در شهرها است.