استان بوشهر در فاصله ۱۶۰ کیلومتری کشور قطر قرار گرفته و جام جهانی ۲۰۲۲ فرصت مناسبی برای میزبانی بوشهر از گردشگران خارجی است که وارد این کشور می‌شوند.

چند ماهی تا زمان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در کشور قطر باقی نمانده است و تکلیف تیم‌های صعودکننده به این مسابقات نیز تا حدودی مشخص شده است.

علاوه بر تدارکی که کشور‌های صعودکننده به این مسابقات دیده‌اند، کشور میزبان نیز از سال‌ها پیش خود را مهیای میزبانی از تیم‌های صعود کرده و افرادی از نقاط مختلف جهان در این مسابقات می‌کند.

استان بوشهر نزدیک‌ترین نقطه به کشور قطر است و بخش زیادی از مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت و ساز فضا‌های جام جهانی از طریق استان بوشهر به قطر صادر شده است.

این همسایگی فرصت بسیار خوبی است تا بوشهر بتواند بخشی از نیاز‌های کشور میزبان را تأمین کند و به عنوان یکی از استان‌های هدف ایران برای گردشگران خارجی در دوران جام جهانی مد نظر قرار گیرد.

انتخاب استان‌های میزبان

چند روزی است که معاون اول رئیس جمهور دستور داده «شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی، مشکلات زیرساختی و اقامتی جزایر ایرانی از جمله کیش که پذیرای گردشگران خارجی در دوران برگزاری جام جهانی هستند را هر چه سریع‌تر برطرف کند.»

و حتی گفته «نقشه راه عملیاتی همکاری‌های ایران و قطر در برگزاری جام جهانی فوتبال بین دو کشور نهایی و امضا شده است.»

در این رابطه مدیرکل دفتر توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌فرهنگی نیز گفته «شش استان تهران، اصفهان، یزد، کرمان، فارس و هرمزگان و جزایر کیش و قشم و بندرعباس را به عنوان مقصد سفر تماشاچیان جام‌جهانی قطر پیش‌بینی کردیم.»

با این احوالات می‌توان گفت با این حرکت برخی استان‌ها برای مدتی به سمت توسعه پایدار، اشتغال و حتی کاهش نرخ بیکاری در جامعه با جذب گردشگر خارجی و صنعت توریسم حرکت خواهند کرد.

ساحل بوشهر

حذف نام بوشهر از میزبانان

اما بر چه اساسی نام بوشهر از صحبت‌های مسؤولان ارشد کشوری برای مقصد تماشاچیان جام جهانی قطر حذف شده است؟ آیا بوشهر زیرساخت‌های مناسب برای جذب حداقلی گردشگران را نداشت؟

استان بوشهر در زمینه صنایع دستی رشد خوبی داشته، اما در زمینه جذب گردشگر، ایجاد زیر ساخت و ظرفیت مناسبت پیشرفتی نداشته تا جای که حتی گفته‌های معاون سابق امور عمرانی استانداری بوشهر «با هماهنگی‌هایی که با سفارت ایران در دوحه قطر صورت گرفته تبلیغات میدانی طرح بوشهر توریسم ۲۰۲۲ از اواخر سال ۲۰۲۰ با همکاری شهرداری دوحه آغاز خواهد شد» روی کاغذ باقی ماند.

در استان بوشهر از ظرفیت شهر‌های ساحلی آن به درستی برای جذب گردشگر استفاده نمی‌شود و عوامل مختلفی در این غفلت و بی‌توجهی اثرگذار می‌باشد.

در واقع مسئولان ارشد استانی پا به پای بخش خصوصی برای رونق گردشگری تلاش نکردند و این روند ادامه پیدا کرد تا با عدم هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف، بوشهر در ایجاد زیر ساخت مناسب گردشگری عقب بماند.

شاید نیاز بود بیشتر به آژانس‌های مسافرتی و هتلداران حمایت عملی صورت می‌گرفت تا متولیان گردشگری از سرمایه گذاری و حضور در این حوزه دلسرد نشوند و فعال‌تر از قبل برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب گردشگری در بوشهر تلاش کنند.

وظیفه اصلی مسئولان ارشد استانی تهیه سند چشم انداز چندین ساله برای ایجاد زیرساخت مناسب و معرفی جاذبه‌های گردشگری بوشهر برای تشویق و ترغیب گردشگران خارجی برای سفر به استان بود تا تلنگری برای افزایش هرچه بیشتر توریست‌ها باشد.

بوشهر از مقاصد گردشگران جام جهانی خواهد بود

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر  با پیگیری‌های مکرر با وزارت متبوع و اعلام آمادگی به منظور فراهم کردن زیرساخت و زمینه حضور گردشگران، بوشهر یکی از استان‌های مقصد مسافران جام جهانی قطر خواهد بود.

اسماعیل سجادی‌منش می گوید ما از لحاظ بعد مسافت کمترین فاصله را با کشور قطر داریم و با رایزنی و حل مشکل سوخت یارانه‌ای کشتی کروز، به زودی این شناور در خط دریایی بوشهر به قطر و بالعکس فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

به گفته وی هم‌چنین با دو شرکت هواپیمایی مذاکراتی انجام شده که از مبدا بوشهر به کشور قطر و بالعکس کار جابجایی مسافر انجام شود و این خط هوایی نیز، تا قبل از آغاز مسابقات جام جهانی فعال خواهد شد.

بوشهر

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوشهر این استان را به طور حتم یکی از مقاصد گردشگران جام جهانی قطر دانست.

وی می گوید با اعلام برنامه در راستای چگونگی ترانسفر و اسکان گردشگران در این استان در زمان انجام بازی‌های جام جهانی، این مهم مورد قبول و پذیرش معاون گردشگری و مدیرکل دفتر توسعه گردشگری خارجی وزارت متبوع قرار گرفته است.

به جرأت می‌توان گفت برنامه ریزی متولیان امر برای جذب گردشگر ضعیف بوده تا جای که استان بوشهر با این ظرفیت عظیم از ویترین مقصد گردشگران و تماشاچیان قطر خط خورد.

اینکه امروز استان بوشهر با وجود داشتن ظرفیت‌های مناسب و نزدیک بودن به کشور قطر، صرفاً با نداشتن زیرساخت و برنامه مناسب نمی‌تواند سهمی در جذب گردشگران جام جهانی قطر داشته باشد، یک فرصت سوزی بزرگ است که شاید هیچ وقت این فرصت فراهم نشود و مدت‌ها حسرت آن باقی بماند.

متولیان امر از حذف نام بوشهر به عنوان مقصد سفر تماشاچیان جام‌جهانی قطر در صحبت‌های های مسئولان ارشد کشوری باید به عنوان یک تلنگر قوی در نظر گرفته و در فرصت باقی مانده حداکثر تلاش خود برای جذب بیشتر گردشگر برای ماندگاری نام بوشهر انجام دهند.

منبع مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.