قدرت تلسکوپهای سفینه فضایی Earth ۲.۰ ده برابر بیشتر از تلسکوپ کپلر ناسا است. به گفته دانشمندان، تلسکوپ فضایی کپلر طی ۹ سال فعالیتش بیش از ۲۶۰۰ سیاره را پیدا کرد. همچنین ماهواره تس هم بیش از دو هزار سیاره فراخورشیدی کشف کرده است.
به گزارش independent.co.uk، آکادمی علوم چین برای جستجوی سیارات قابل سکونت ماموریت زمین ۲.۰ را به خارج از جو سیاره زمین پرتاب میکند. طراحی اولیه این فضاپیما تقریبا به پایان رسیده و پس از بررسی در ماه ژوئن احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۶ بر روی موشک Long March به فضا پرتاب میشود. به گفته دانشمندان، ماهواره Earth ۲.۰ با هفت تلسکوپ به مدت چهار سال به رصد فضا میپردازد. شش تا از این تلسکوپها مسئول بررسی صور فلکی ماکیان هستند. البته تلسکوپ کپلر این صور فلکی شمالی را قبلاً رصد کرده بود. هدف از این ماموریت یافتن سیارات فراخورشیدی قابل سکونت است.
به گفته جیان جی اخترشناس و مسئول ارشد ماموریت زمین ۲.۰، این ماهواره فضایی ۱۰ تا ۱۵ برابر توانمندتر از تلسکوپ کپلر ناسا است. با داشتن تلسکوپهای چندگانه میدان دید این فضاپیما وسیعتر از تلسکوپ کپلر است. این سفینه فضایی در هر لحظه ۱.۲ میلیون ستاره را تماشا میکند. همچنین توانایی تشخیص ستارههای کم نور را هم دارد. تلسکوپ هم نیز از نوع ریز لنز گرانشی بوده و برای شناسایی سیاراتی مشابه نپتون استفاده میشود.
در حال حاضر ۳۰۰ دانشمند و مهندس در چین بر روی این پروژه کار میکنند. بر اساس آمار، تا کنون بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی کشف شده است. تلسکوپ فضایی گریس روم در سال ۲۰۲۷ و فضاپیمای جوی آژانس فضایی اروپا هم در سال ۲۰۲۹ پرتاب میشوند.
بیشتر بخوانید