روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تحقیقیاش دریافته است که طالبان خلاف وعده عفو عمومی، دست به کشتار گسترده انتقامجویانه علیه کارمندان دولت سابق و اعضای نیروهای امنیتی پیشین زدهاند.
در این گزارش آمده است که طالبان حدود ۵۰۰ نفر از کارمندان دولت و اعضای نیروهای امنیتی پیشین را در شش ماه حکومتداری خود کشته و یا ربودهاند.
نیویارک تایمز در این گزارش افزوده است که تمام ۴۹۰ مورد کشته شدن و ناپدیدن شدن افغانان توسط طالبان را بهگونه جداگانه بررسی کرده و در تهیه این گزارش با استفاده از انواع روشهای راستیآزمایی بهشمول انجام تحقیقات تصویری، طب قانونی، تأیید گزارشهای خبری محلی، همکاری با سازمانهای حقوق بشری و مصاحبه با بازماندگان و عضوهای خانواده قربانیان صورت گرفته است.
در این گزارش آمده است که طالبان پس از تسلط بر افغانستان نظامیان پیشین را پس از بازداشت شکنجه میکردند و سپس آنان را با ضرب گلوله یا سربریدن میکشتند.
روزنامه نیویارک تایمز در این گزارش نیز علاوه کرده است که با وجودیکه در ابتدا وقوع چنین قتلهایی انکار میشد؛ اما رهبری طالبان برخی از این رویدادها را تایید کرده ولی آنرا به عنصرها و فرماندهان «سرکش» نسبت داده است.
طبق گزارش، تنها در ولایت بغلان ۸۶ نظامی پیشین در شش ماه نخست اداره طالبان از سوی نیروهای این گروه کشته شدهاند و بیشترین ناپدیدها در ولایت کندهار ثبت شده است.
این گزارش اعلام اداره طالبان مبنی بر عفو عمومی را یک ادعای دروغ خوانده و گفته است که طالبان از اعلام عفو عمومی بهحیث بهانه و به دامانداختن نظامیان پیشین استفاده میکنند.
همچنان در گزارش نیویارک تایمز آمده است که حملههای انتقامجویانه طالبان بر نظامیان و کارمندان حکومت پیشین هدفمندانه و عمدی بوده است.
گزارش همچنین ادعا کرده است که طالبان بهخاطر کسب کمکهای مالی و حمایت کشورهای غربی در مورد عفو عمومی نظامیان و کارمندان حکومت پیشین دروغ گفته و تظاهر کردند که گویا آنان تغییر کردهاند.
طالبان پس از اینکه کابل را تصرف کردند، عفو عمومی اعلام کردند و تعهد سپردند که انتقامجویی نخواهند کرد.
مقامهای نظامی طالبان از جمله سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله حکومت طالبان گفته بود که این عفو شرعی است و براساس آن هیچکسی مجازات نخواهد شد و همه بخشیده شدهاند.
پیش از این نیز ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات سرمنشی سازمان ملل متحد مبنی بر کُشته شدن ۱۰۰ تَن از عضوهای حکومت پیشین پس از رویکار آمدن طالبان در افغانستان، ادعا کرده بود که چنین گزارش نادرست است.