جلسه ستاد مدیریت بحران روز چهارشنبه با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم برگزار و طی آن نسبت به اثر واکسیناسیون عمومی در کاهش ۱۰برابری بستری‌های کرونایی در استان قم تاکید شد.

مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ابتدای این جلسه، با اشاره به سند راهبردی «عدالت و تعالی نظام سلامت» گفت: این سند بر مبنای توزیع عادلانه سرانه‌ها در حوزه درمان و بهداشت بزودی ابلاغ خواهد شد.

مهدی مصری عدالت را هدف اصلی این سند راهبردی دانست و گفت: طی سال‌های اخیر شکل و نحوه توزیع امکانات و تجهیزات به ناعدالتی و نابرابری در سرانه‌های درمانی به خصوص در مناطق محروم دامن زده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به وضعیت کرونایی استان گفت: با افزایش پوشش واکسیناسیون در قم، هم اکنون وضعیت قم در رابطه با این بیماری شرایطی پایداری دارد.

مصری با تاکید بر اهمیت افزایش پوشش واکسیناسیون در بین نوجوانان گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سطح مدارس یکی از دغدغه‌های اصلی نظام سلامت استان در کنترل و مدیریت بیماری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: افزایش پوشش واکسیناسیون، گشت‌های مشترک و جلوگیری از عادی انگاری کرونا مهمترین مسائلی است که هم اکنون باید مورد توجه مسوولان استانی باشد.

مصری در ادامه با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون کامل مهاجرین افغانستانی وارد شده به قم، گفت: بدلیل شرایط اقتصادی و کم تحرکی گروه‌های آسیب پذیر شاهد شیوع برخی بیماری‌ها مانند سرخک و دیابت به خاطر ضعف سیستم ایمنی بدن و عدم تامین پروتئین و ویتامین‌های لازم هستیم.

رئیس مرکز بهداشت قم نیز با بیان اینکه هم اکنون میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در استان قم ۴۰ درصد است، گفت: هم اکنون نشانه‌ای از موج جدید کرونا در قم مشاهده نشده است.

سیامک محبی گفت: علت بالا بودن تعداد فوتی‌های کرونایی در قم با وجود کاهش عمومی بستری در مراکز درمانی، مراجعه دیرهنگام به بیمارستان در کنار برخی بیماری‌های زمینه‌ای است.

رئیس مرکز بهداشت قم با بیان اینکه شرایط کرونایی شهرستان جعفرآباد و بخش خلجستان قرمز است، گفت: تمایل عمومی مردم قم نسبت به تست کرونا کاهش یافته است.

محبی گفت: به دلیل پایین بودن آمار واکسیناسیون عمومی در قم، این استان یکی از نقاط هدف در بروز موج بعدی بیماری خواهد بود.

رئیس مرکز بهداشت قم گفت: پس از آغاز واکسیناسیون عمومی، بستری شدگان ۱۰ برابر و تعداد فوتی‌های کرونایی نیز ۸ برابر کاهش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به نقش واکسن در کاهش مرگ و میر بیماری کرونا، گفت: بیش از ۶۰ درصد فوتی‌هایی کرونایی قم هیچ واکسنی را تزریق نکرده اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز در ادامه گفت: مدارس قم هم اکنون با ۲۸۰ هزار دانش آموز و ۱۷ هزار نفر کادر اجرایی بصورت حضوری مشغول فعالیت است.

علی رضا رحیمی با اشاره به روند واکسیناسیون دانش آموزان قم،گفت: پوشش واکسن در دانش آموزان بالای ۱۲ سال مطلوب‌تر از افراد زیر ۱۲ سال است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم فرهنگ سازی برای افزایش پوشش واکسیناسیون را از رویکرد‌های مهم آموزش و پرورش قم دانست و گفت: به دلیل عدم تزریق اعتبارات، مدارس قم در مساله گندزدایی و خرید سایر لوازم بهداشتی دچار مشکل است.

قم از بیست‌وهشتم اسفندماه سال گذشته در فهرست مناطق زرد و نسبتا پرخطر کرونایی کشور قرار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.