فاضلاب اهواز با توجه به آبگرفتگی وسیع خیابانها تبدیل به یکی از بزرگترین مشکلات شهروندان و مبدل به موضوعی ملی شد.
چالشی مهم برای مدیران خوزستانی که حالا هر کدام سمتهای پر طمطراق «ویژه» و «جهادی» را یدک میکشند.
آسفالتهای کنده شده، فاضلابهای روباز، برخاستن خاک و نشستن گرد آن روی میوه جات و دستگاههای کسبه از جمله مشکلاتی است که به آن توجه نمیشود.
بر اساس اطلاعات مسئولان محلی خوزستان به نظر میآید که مشکل اصلی نه نبود اعتبارات و دارایی بلکه بیشتر به ناهماهنگی میان دستگاهها باز میگردد.
استاندار خوزستان مدتی پیش گفته بود که در خصوص رفع مشکلات بی آبی و فاضلاب در خوزستان دولت بی چون و چرا پول پرداخت میکند و «به ما اطمینان داده اند که در خصوص تامین اعتبار هیچ مشکلی» وجود نخواهد داشت.
فاضلاب اهواز طی ۲۰ سال اخیر دستکم ۳ بار اعتبارات هنگفتی را دریافت کرده؛ از وام بانک جهانی تا برداشت از صندوق توسعه ملی، اما این مشکل هیچ وقت پایان نیافت.
حالا پس از مدتها و با روی کار آمدن دولت جدید، ضمن اهمیت ویژه به خوزستان، فاضلاب اهواز در حال تحول و قرار است مشکل آن تا سال آینده برطرف گردد.
اما آنچه امان شهروندان را بریده، بی نظمی در حفاریها است. ایجاد ترافیک به دلیل همین مسئله گاهی خشم مردم را بر میانگیزد.
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان مدتی پیش ضمن اشاره به همین مسئله گفت: اجرای طرحهای بزرگ عمرانی در اهواز باعث شده این شهر تبدیل به یک کارگاه بزرگ عمرانی شود.
او گفت: فاضلاب اهواز به صورت ویژه پیگیری میشود و از مرکز نیز همواره در حال رصد است تا در سریعترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.
به گفته محمد خانچی مقرر شده عملیات اجرایی فاضلاب اهواز طی ۲ سال به اتمام برسد.
ماجرای کاهش یک ساله عملیات اجرای فاضلاب اهواز چیست؟
پس از مشکلات ایجاد شده برای مردم به دلیل فرسودگی سیستم فاضلاب اهواز مقرر شد که این مسئله طی ۳ سال و با تزریق اعتبارات گسترده برطرف شود.
اما پس از سفر رئیس جمهور به استان خوزستان این زمان از ۳ سال به ۲ سال کاهش یافت تا در سریعترین زمان ممکن مشکل رفع گردد.
مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان نیز در این خصوص میگوید که طرح فاضلاب اهواز به سرعت در حال اجرایی شدن است و اکنون نیز بخشی که مورد توجه است، ترمیم نوار حفاریست.
او اجرای عملیات اجرایی شبکه فاضلاب اهواز را باعث به تاخیر افتادن ترمیم نوار حفاری دانست.
محمدرضا کرمی نژاد گفت: بر اساس برآوردها ترمیم نوار حفاری ۳۰ خیابان باقی مانده در اهواز طی ۴۵ روز آینده ترمیم خواهند شد.
آقای کرمی نژاد یادآور شد که طبق تصمیم گیریها مناطقی که قصد کار در آنها وجود دارد، برنامه زمانبندی آن تحویل یک کمیسیون میشود که اعضای آن ۲ نفر از شهرداری، یک نفر از فرمانداری و یک نفر از آبفا است.
مدیر عامل آبفا خوزستان در خصوص تامین اعتبارات مالی نیز گفت که در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
به گفته این مقام مسئول انتخاب پیمانکاران نیز صورت پذیرفته و تنها مشکل فاضلاب اهواز، اکنون تامین مواد اولیه؛ مصالح یا لوله است.
او گفت: در خصوص تامین لوله حدود ۲ ماه است که امکان تهیه برای ما فراهم نشده و دلیل آن نیز تغییر نرخ است.
انتقاد پلیس از تردد وسایل نقلیه سنگین در سطح شهر
آب و فاضلاب خوزستان در تلاش است تا لولههای مورد نیاز خود را تامین نماید و اگر مسئله تامین لوله نیز برطرف گردد، تقریبا دغدغهای در این خصوص وجود نخواهد داشت.
افزون بر آن بر اساس اطلاعات مدیرعامل آبفا پارسال ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار تامین شده که تقریبا همه آن تحقق یافت.
همچنین بر همین اساس هفته پیش نیز مقرر شده که یک اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی سریعا به حساب آبفا واریز شود.
طبق دادههای آب و فاضلاب و مقامات استانی فاضلاب اهواز به لحاظ مالی مورد حمایت همه جانبه است.
اما در سوی دیگر تردد ماشین آلات سنگین در سطح شهر مسائل ترافیکی و تخریب آسفالت را در پی دارد.
رئیس پلیس راهور اهواز در این خصوص میگوید که تردد وسایل نقلیه سنگین درون شهر چالش اصلی برای پلیس راهور است، زیرا باید مجوز این اقدام را صادر کند و همین باعث شده شهر اهواز تبدیل به کارگاه شود.
سرهنگ منصور جمشیدی گفت: در خصوص حفاریها نیز همکاری شده، اما باید جبهه کاری مشخص شود، زیرا هیچ بخشی از کار بدون دلیل از سوی پلیس مسدود نمیشود.
او گفت در برخی موارد گِلهای دپو شده حادثه خیز میشود.
اجرای فاضلاب اهواز اگرچه اقدام مثبتی است، اما در سوی دیگر تخریب آسفالت و خیابانها و برخاستن خاک موجب گلایه شهروندان شده که انتظار میرود هر چه سریعتر برطرف شود تا شیرینی این اقدام برای مردم به تلخی تبدیل نشود.
گزارش از ساسان ناصری زاده
اهواز هوا ندارد
اهواز امنیت ندارد
اهواز راه ندارد
اهواز فاضلاب ندارد
اهواز چی دارد؟
تمام سطح کوچه وخیابان های شهر مملو از زباله شده است توسعه فاضلاب و ساخت وساز ها تمام کوچه ها و خیابان ها را نابود کرده تردد بسیار سخت شده است این آقای شهردار که از اصفهان آورده شده توان اداره کردن این کلان شهر را ندارد مقایسه کنید توسعه و عمران و زیبا سازی شهر های اصفهان و شیراز و تبریز و بسیاری از مراکز استان ها دیگر با شهر اهواز که حق این مردم این وضعیت عقب مانده نیست .
یکسال اهواز زندگی میکنم
قبلا در یک محله تقریبا پایین یکی از شهرهای غرب ایران ک از اهواز کوچکتره زندگی میکردم. الان در یک محله رو به بالا هستم در اهواز
اما بااین وجود اونجا تمیز تر از محله الانم بود. بااین ک شهر سردسیر بود اما شبهای سرد زمستون هم خیابان ها رو شهرداری تمیز میکرد و سطل های زباله رو میشست
فقط خواستم یع اشاره کوچیک کنم. بخدا این همه زباله در خیابان لایق شهر اهواز نیست
بازم دارید میکشید؟؟؟
بزرگترم مشکل مدیریتی خوزستان عدم وجود ناظر در محل اجرای پروژه ها ست
متاسفانه فقط محل کار را نشان پیمانکار میدهند وپس از اعلام پایان کار توسط پیمانکار پول واریز وحق السهم مسئولین واریز میشود
من به شهردار اهواز پیشنهاد می دهم درصورتی که فقط ۱۰۰ متر آسفالت استاندار در اهواز نشان دهد یک میلیارد جایزه می دهم
مسئولین عزیز بخدا قسم ما شهرمون رو دوست داریم و شما
با این همه بی توجهی نسبت به رفع فاضل اب و ویرانی اسفالتهای شهر و زباله گردها که بهداشت کل شهر را ویران کردهاند اقا جان ما دوست نداریم مهاجرت بکنیم لطفا کاری بکنید داره دیر میشه
رفتم آبادان و خرمشهر دیدم بعضی جاهایش هنوز جای گلوله رو دیوار ها هست
دقیقا چند روز بعد از آسفالت کردن سر و کله آب و فاضلاب پیدا میشه و کل آسفالت رو نابود میکنه. بعدش دیگه ترمیم آسفالتی در کار نیست که نیست. هیچ شهری مثل اهواز آسفالتی به این خرابی نداره. (((اهواز روستای بزرگ)))
مسیر کوت عبدالله الان سالهاست که از بی فاضلابی در عذابه الان فقط مرکز شهر در حال کار هستند
و اصلا توجهی به مسیر کوت عبدالله بخصوص اسلام آباد شرقی هیچ خبری از کار نیست و فاضلاب اونجا بصورت جوی لجن رو باز و پر هستند
کی و چه وقت قرار دست بکار بشن خدا عالمه، فاضلاب قسمت قشر بالا دست مهمتره از قسمت قشر فقیر نشین
شهرداری ها و استانداری شده کلونی دزدهای خبره