گشت‌های ساربانی شتر در جاسک و سیریک برای پیشگیری از تصادفات تشکیل شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان هرمزگان گفت: پرورش شتر در استان هرمزگان با توجه به برخورداری از موقعیت بسیار مناسب محیطی و جغرافیایی، دارای مزیت‌های اقتصادی فراوانی است، اما متأسفانه در سال‌های اخیر تردد شتر‌های سرگردان موجب بروز حوادث دلخراش جاده‌ای شده است که همین موضوع ساماندهی این وضعیت و استفاده از نقطه نظرات صاحبان شتر را ضروری می‌کند.

مجتبی قهرمانی با اشاره به اینکه پیش از این، طرح پلاک کوبی و هویت گذاری شتر‌ها با همکاری دستگاه قضایی، استانداری و اداره کل جهاد کشاورزی انجام شده است، بر لزوم اجرای طرح گشت‌های ساربانی شتر به منظور تکمیل و هم پوشانی طرح‌های گذشته تأکید کرد.

وی گفت: تعیین نقاط پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شتر‌های سرگردان، ساربان‌ها و شتر داران از مهم‌ترین محور‌های اجرای طرح گشت‌های ساربانی در استان هرمزگان است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین از مصوبه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان به منظور حمایت از طرح یک شرکت دانش بنیان خبر داد.

به گفته قهرمانی، بر اساس این طرح، شرکت مذکور سامانه هشدار دهنده‌ای را طراحی کرده که قادر به پوشش محور‌های مواصلاتی از طریق سامانه‌های لیزری، سنسور‌های هوشمند و چراغ‌های هشدار دهنده است تا از این طریق رانندگان وسایل نقلیه را از ورود حیوانات مختلف از جمله شتر به جاده مطلع کند.

وی گفت: گشت‌های ساربانی شتر با استفاده از خودرو‌های ویژه با نشان و علامت مخصوص و نیرو‌های آموزش دیده در هماهنگی با نیروی انتظامی، جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌های متولی، وظایف نظارتی و عملیاتی خود را انجام خواهند داد.

بر اساس آمار موجود، حدود ۱۶۰ هزار نفر شتر در کشورمان وجود دارد که بیش از ۲۱ هزار نفر از این شتر‌ها در هرمزگان هستند و این موضوع با افزایش تصادفات با شتر‌ها در سطح جاده‌های استان ارتباط مستقیمی دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.