سید رسول موسوی در یک گفت‌وگوی تلفنی در صفحات اجتماعی به بررسی پروژه امنیتی بحران‌زای اخیر میان ایران و افغانستان پرداخت.

 دستیار وزیر و مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به تظاهرات بعدازظهر روز گذشته در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت که تعداد افرادی که تجمع کرده بودند کم بود و بیشتر تظاهر به حمله بود و‌درست است که در واقعیت اتفاق ناگوار و بزرگی صورت نپذیرفته، اما از دیدگاه دیپلماسی، امنیت اماکن دیپلماتیک و همچنین ابعاد رسانه‌ای اتفاق قابل‌توجهی است.

کم‌تر از ۱۵ نفر دیروز در مقابل سفارت کشورمان در کابل تجمع کردند اما شمار بیشتری با تجمع در مقابل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات اقدام به سر دادن شعار و سنگ پرانی به سمت ساختمان کنسولگری کردند.

گزارش ها حاکی است که معترضان موفق به ورود به داخل ساختمان کنسولگری نشدند، چون با ورود مولوی "اسلام جار" والی هرات به محل حادثه غائله پایان یافت و معترضان با «شلیک‌های هوایی» نیروهای طالبان و نیروهای محافش نمایندگی متفرق شدند.

به گفته موسوی وزارت خارجه به صورت مرتب با سفیر و سرکنسول کشورمان در ارتباط بوده و گزارش شده است که مقامات وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان پس از این حوادث با مقامات سفارت کشورمان تماس گرفته و نسبت به کنترل اوضاع و تأمین امنیت اماکن دیپلماتیک کشورمان اطمینان داده‌اند.

منابع هراتی می‌گویند پشت صحنه این تظاهرات گروه‌های غربگرای «جنبش عدالت و آزادی» و «تیم بانوان عدالت‌جو» که پیش از این از سوی غربی‌های حاضر در افغانستان تأمین مالی می‌شدند قرار دارند و این گروه‌ها برای روزهای آینده نیز فراخوان تظاهرات داده‌اند.

دستیار وزیر خارجه در مورد خبر دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه طالبان یادآور شد توجه به پروژه‌ای که تخمین می‌زدیم ما و افغانستان را به سمت بحران ببرد، این دیدار با ابتکار جناب آقای امینیان سفیر ایران در کابل صورت گرفت و اصلا موضوع احضار در میان نبوده است و در این دیدار طرف افغانستانی نیز نگرانی ما را پذیرفته و نسبت به کنترل اوضاع نیز وعده همکاری داد، اما خبر طور دیگری منعکس گردید.

موسوی می گوید همه مسئولان نظام پس از بررسی‌های خود به این جمع‌بندی واحد رسیده‌اند که دست‌هایی خارج از افغانستان پشت پرده انتشار کلیپ‌های اخیر و بهم ریختن فضای دو ملت هستند، زیرا منافع‌شان از این طریق می‌گذرد و همه بر این اعتقادند که عبور از این بحران و بحران‌های آینده از راه همکاری با حکومت افغانستان می‌گذرد. اگر همکاری و سیستمی برای ارتباط باشد حتما می‌توان به سرعت از پازل‌های چیده شده عبور کرد کمااینکه در گذشته نیز بار‌ها از چنین پازل‌های طراحی شده‌ای با ارتباط با طرف مقابل به سلامت عبور کردیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۳۰ فروردين ۱۴۰۱
اخرش ایران میدید افغانیها
آخرین اخبار