حضرت خدیجه (س) اولین کسی بود که به اسلام ایمان آورد و دین خداوند را با انفاق همه اموالش، نصرت و یاری کرد.

حضرت خدیجه کبری ۶۸ سال قبل از هجرت در خانواده‌ای با اصالت در مکه معظمه دیده به جهان گشود. این بانو در عصر جاهلیت و در هنگامه انحطاط روابط اجتماعی قبایل حجاز و سقوط اخلاق و فضایل انسانی، از چنان خصال و اخلاقیاتی پسندیده برخوردار شد که به «طاهره» موسوم گردید.

حضرت خدیجه (س) از قبیله قریش بود. پدرش خُوَیلد بن اسد و مادرش فاطمه بنت زائده است که هر دو از ریشه دارترین و اصیل‌ترین خاندان‌های عرب در حجاز بودند. خویلد در دوره جاهلیت، مهتر طائفه خود و از محترمان قریش به شمار می‌رفت و دارای موقعیتی ممتاز بود.

به مناسبت وفات حضرت خدیجه (س) گفت و گوی ما را با حجت الاسلام والمسلمین سید حمید ناصری درباره ویژگی های شخصیتی و سیره زندگی آن حضرت بخوانید:

کمی درباره چگونگی روی آوردن حضرت خدیجه به دین اسلام بفرمایید.

حضرت خدیجه اولین کسی بود که به دین اسلام ایمان آورد و شیعیان و اهل تسنن نیز از زبان پیامبر اکرم بیان کرده اند زمانی که هیچ کس ایشان را یاری نکرد، خدیجه (س) یاورشان شد. رسول خدا فرموده اند: زمانی که همه اموال خودشان را از من دریغ می‌کردند و من در سختی مالی بودم خدیجه بود که با اموال خود نه من که دین خداوند را نصرت و یاری کرد. پرواضح است که در داستان شعب ابی طالب و در آن وضعیت فجیعی که مسلمانان را محاصره کرده بودند و هر کسی در روز یک عدد یا دو عدد خرما فقط می‌توانست بخورد، اگر حمایت‌های مالی حضرت خدیجه سلام الله علیها نبود چیزی از اسلام باقی نمی ماند. در تاریخ داریم که جناب ابوطالب و حضرت خدیجه هر چه از اموال نقدی نزدشان بود را در راه اسلام بخشیدند. در داستان شعب ابی طالب مشرکان کفار و حتی یهودیان دست به یکی کرده بودند و می‌خواستند پیامبر و یارانی که با پیغمبر بودند را آنقدر سختی بدهند که از دین اسلام بر گردند.

حضرت خدیجه چه فداکاری‌هایی برای دین اسلام کردند؟

فداکاری‌هایی که حضرت خدیجه برای دین اسلام کردند، در وهله اول مالی بود؛ ایشان همه اموالشان را در راه اسلام بخشیدند.  حضرت خدیجه سلام الله علیها دارای شرافت زیادی در میان مردم آن زمان و عرب زبانان بود. مردم عرب زبان بسیار از حضرت خدیجه به بزرگی یاد می‌کردند و پیامبر اکرم هم درباره ایشان فرمودند: سید و سرور تمام زن‌های عالم ۴ نفرند از جمله حضرت خدیجه، حضرت فاطمه، حضرت مریم و آسیه.

حضرت خدیجه چه در دوران قبل از ازدواج با حضرت محمد و چه بعد از ازدواج با ایشان، شرافت و افضلیت مقام و جایگاه بالایی داشتند و با این جایگاه از همه منافعشان گذشتند و خود را فدای دین خدا و پیامبر کردند.

چرا با وجود سختی هاو مخالفت‌ها حضرت خدیجه با حضرت محمد (ص) ازدواج کردند؟

وقتی حضرت خدیجه را از ازدواج با رسول خدا منع کردند و ایشان را تهدید کردند که اگر با رسول خدا ازدواج کند او را از خانواده و ارث محروم می‌کنند و به ایشان گفتند که در بین فامیل و قوم و قبیله و خودش جایگاهی ندارد، باز هم حضرت خدیجه فداکاری و رسول خدا را انتخاب کرد و از تمام دنیا، پول، زر و منافعش گذشت. حضرت خدیجه خود درخواست کرد که با حضرت محمد (ص) ازدواج کند. ایشان وقتی امانت داری رسول خدا را دیدند، بعد از خودشان پیامبر اکرم (ص) را فرد مناسبی برای بخشیدن اموالشان دانستند. به همین دلیل به دور از تمام رسم و رسومات و حرف‌هایی که مردم آن زمان می‌گفتند که مرد باید به خواستگاری زن برود، همه این حرف‌ها و عادات و رسوم را کنار گذاشتند و خود ایشان به خواستگاری پیغمبر رفت که این فداکاری بزرگی بود و درسی برای دختران و پسران امروز جامعه ماست که خیلی در قید و بند آداب و رسوم خانواده‌ها نباشند و اگر فکر می‌کنند کاری اشتباه است جلوی آن اشتباه بایستند و فکر حرف مردم را نکنند و کار درست را انجام بدهند. به این فکر کنند که رضایت خداوند به مراتب بالاتر از رضایت خلق خداوند است و این رضایت خیلی آسان‌تر نیز به دست می‌آید.

چه ویژگی در حضرت خدیجه ایشان را در ایمان آوردن به اسلام خاص کرده بود؟

حضرت خدیجه آشکارا به دین اسلام ایمان آورد و خود را پیرو راه پیامبر اعلام کرد که این عمل برایش محدودیت‌های زیادی در میان جاهلان آن زمان به وجود آورد. حضرت خدیجه نسبت به امام علی علیه السلام بسیار محبت داشت و این به خاطر محبت زیاد و توصیفاتی بود که پیغمبر از حضرت علی علیه السلام داشت. وقتی حضرت خدیجه و حضرت علی علیه السلام با حضرت محمد بیعت کردند، پیامبر اکرم به حضرت خدیجه گفت: چون خلیفه و امام بعد از من حضرت علی (ع) است با ایشان هم بیعت کن و حضرت خدیجه نیز با امام علی علیه السلام بیعت کرد و این نشان از ایمان محض حضرت خدیجه است که بدون پرسیدن دلیل، با امام علی علیه السلام نیز بیعت کردند و باور و ایمان قلبی به راه پیامبر (ص) داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عاشق محمد رسول الله
۱۷:۰۳ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
خدمات حضرت ام المومنین خدیجه (رضی الله عنه و علیه السلام) بی نظیر و بی بدیل بود. لطف پروردگار، تلاش ها و جهاد های ایشان در کنار رسول الله (ص) و دیگر صحابی از جمله حضرت امام علی ابن ابیطالب (علیه الاسلام) باعث بیا تو جاودانگی دین مبین اسلام شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
صل الله علیک یا خدیجه سلام الله علیها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
سلام بر شما ای حضرت خدیجه کبری علیه السلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
دیشب پای تلویزیون میخکوب شدم. دلم نمی خواست کار دیگری بکنم. فقط تیمسار منصور رو پیگیری می کردم. می گفتم خدایا یعنی چنین افرادی در بین ما زنمدگی می کردند و زندگی می کنند؟ خدایا نسل اینها را زیاد کن. اینها فرزندان خدیجه (س) هستند که جان و مال و درجه را فدای مردم و ملت و سرافرازی و دین می کنند. یادشان تا ابد زنده باد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
با سلام و درود بی پایان بر روح ملکوت نشین و پاک و مطهر مادر تمامی مؤمنان , بانو حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها . ایشان به واقع اولین شهیده مظلومه خاندان رسول الله الأعظم بودند که تمام زندگی خود را در دفاع از اسلام ناب محمدی و پیامبر عظیم الشأن اسلام فدا نمودند . همه دنیای ما فدای این بانوی جلیل القدر و مادر عزیزمان . به امید دیدار و ملاقات با ایشان در سرای آخرت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
چه زمانی خدیجه (س) خواهیم شد؟
Iran (Islamic Republic of)
گمنام
۱۱:۲۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
بی شک حضرت خدیجه (س) ازبزرگترین زنان ومومن ترین درطول تاریخ خواهد بود بانویی که فاطمه (س) رابدنیا آورد وازنسل فاطمه نسل پیامبر ادامه گشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
حالا اینقدر سریال، خوشنام، شبکه یک، خنده دار بود (اصلا نکته طنزی تا حالا نداشته که حتی لبخند خشکی بزنیم) که دیشب به خاطر وفات بانو خدیجه س، آن راپخش نکردید وبه جای آن، سینمایی منصور که تا به حال چند بار پخش شده رانمایش دادید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
اصلا نمیدونم چرا عنوان طنز به این سریال گذاشتن... فکر کنم خواستن بگن طنزه که دو نفر ببینن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
واقعا پخش نشدن یک سریال اینقدر مهم میباشد که شما اینقدر ناراحت شده اید. ؟ یعنی حضرت خدیجه کبری به اندازه یک سریال حرمت ندارند ؟ واقعا جای تأسف دارد گه برخی مثل شما اینگونه فکر میکنید ....! ضمنا پخش سریال منصور هم خالی از لطف نبود . این سریال برای دومین بار پخش میشد . اولین بار در ایام نوروز و در ساعت 11 بوده که ساعت مناسبی نبوده و بسیاری از مردم موفق به دیدن آن نشدند . این سریال گویای رشادت و جوانمردی مردان بزرگ این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس بود که هر چقدر هم پخش شود , بازهم جای پخش دارد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
تو خودت یه پا سریال خوشنامی عزیزم . خودتو تو آینه مشاهده میکردی بجای سریال خوشنام ..!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
خدا رو شکر که فیلم سینمایی منصور رو دیدم. تا حالا ندیده بودم. خدا رو شکر که خداوند من رو با این شخصیت بزرگ آشنا کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
خوشنام هم تا حالا زیبا پیش رفته. آهنگ پایانی اش رو دوست دارم. امیدوارم همه کسانی که دست به مال دیگران دراز می کنند غیرت به خرج دهند و خوشنام شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
دیشب فیلم سینمایی منصور رو دیدم. فوق العاده بود. فرمانده، بسیار شجاع بود و پای ملت و مردم ایستاده بود. دیشب دیدم غیرت را و پشت ولایت بودن را. دیشب دیدم خدیجه را (س) و فاطمه (س) را.
واقعاً نام شهید برازنده است برای این افراد فداکار و بزرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
«ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ»
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۱
درود خدا و رسولش و 14 معصوم بر خدیجه کبری (س) ام المومنین .