دکتر احمد لندی گفت: همانطور که اعلام شد، کانون وقوع گرد و غبار اخیر، کشورهای سوریه و عراق هستند. این ذرات بسیار ریز هستند و همین مسئله باعث دوام آنها میشود چراکه سرعت نشست آنها کم است و مسافت بسیار طولانی را طی میکنند و دیدیم که تا استانهای شمالی کشور نیز رسیدهاند.
او گفت: با توجه به منشاء خارجی این گرد و غبار، غبارهای بیابانی بعدا ممکن است بر اثر وزش بادهای کم نیز به پا خیزند بنابراین توصیه میشود که خیابانها، درختها و بخشهای مختلف شستوشو شوند.
عضو هیات علمی زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: نمایندگان مجلس باید پیگیر باشند و جلوی انتقال آب را بگیرند تا آب کافی در رودخانهها جاری شود و بتوانیم تا حدودی جلوی گرد و غبار را بگیریم.
آیا کانونهای داخلی در گرد و غبار اخیر نقشی داشتند؟
عضو هیات علمی زمینشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: تاثیر کانونهای داخلی معمولا به صورت مقطعی است اما هماکنون منشاء این گرد و غبار، خارجی است. البته ممکن است این کانونها نیز در برخی مناطق با وزش باد به صورت جزئی فعال شوند.
لندی افزود: کانونهای گرد و غبار داخلی نیز فعال شدهاند اما تاثیر آنها اکنون مشهود نیست زیرا جهت وزش باد نیز به گونهای نیست که منجر به برخاستن گرد و غبار از این کانونها شود و بادهایی که از بخش جنوبی و غربی میآیند، بادهای غالب هستند.
تامین نشدن اعتبار کافی برای مهار و کنترل کانونهای گرد و غبار
به گفته این زمینشناس تامین نشدن اعتبار کافی برای مهار و کنترل کانونهای گرد و غبار را شاهد بودیم. خشکسالی و تامین نشدن آب نیز از دیگر مسائل موثر در وقوع گرد و غبار است لذا باید نیاز آب نهالهایی که برای پیشگیری از فعال شدن کانوهای گرد و غبار کاشته شدهاند، تامین شود.
منبع: ایسنا