دکتر فائزه شادفر گفت: افراد دارای ریسک بیماری قلبی عروقی همواره از بابت روزه داری دچار نگرانی هستند که باید توجه کنند روزه داری، کمکی برای پیشگیری از بروز این نوع بیماری هاست به شرط آنکه موارد لازم در خصوص استفاده از غذاها در طول افطار تا سحر رعایت شود.
او می گوید: البته افرادی که دچار بیماری قلبی شده و دارو مصرف میکنند، باید موارد لازم را رعایت کرده و با مشورت پزشک، در صورت موافقت اقدام به گرفتن روزه کنند.
داروساز بالینی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: باید توجه داشت که افت سطح سرمی داروها میتواند منجر به ریسک خطر سکته قلبی و مغزی شود که این امر به ویژه در بیماران با تنگی عروق که داروهایی نظیر آسپرین، نیتروکانتین یا نیتروگلیسیرین مصرف میکنند، اهمیت بیشتری دارد.
دکتر شادفر می گوید: این افراد مجاز به روزهداری نیستند مگر اینکه پزشک بنا به صلاحدید خود از اشکال دارویی طولانی اثر برای آنها استفاده کند.
او گفت: افرادی که داروهایی نظیر انالاپریل، پروپرانولول و دیگوکسین مصرف میکنند، به دلیل اثربخشی بهتر این داروها در هنگام صبح، توصیه میشود آنها را در وعده سحر مصرف کنند در حالی که دارویی مثل دیلتیازم توصیه میشود در وعده افطار مصرف شود.
او به احتمال تداخل مصرف دارو – دارو یا دارو – غذا بین افطار و سحر در بیماران قلبی عروقی گفت: تأثیرگذاری داروهای دیگوکسین، وراپامیل و پروپرانولول تحت تأثیر غذا میتواند به میزان زیادی تغییر کند بنابراین توصیه میشود بیماران در طی ماه مبارک رمضان، از طریق مشاوره با پزشک یا داروساز از تداخلات احتمالی و راهکارهای جلوگیری از آنها مطلع شوند.