نودسن گفت بسته ماندن مکاتب دخترانه بر نسل آینده‌ افغانستان تأثیر می‌گذارد و به چرخه‌ فقر نیز کمک می‌کند.

مته نودسن معاون نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یونما) در تازه ترین اظهارات خود گفته که تصمیم‌های عمده طالبان در کابینه نه بلکه در جای دیگری گرفته می‌شود.

نودسن در یک سخنرانی خود در انستیتیوت امور بین‌الملل و اروپا گفته است: "از زمان تصاحب [قدرت توسط طالبان]، وضعیت حکومت همچنان مبهم است… آنچه ما مشاهده کرده‌ایم این است که تصمیم‌های عمده نه در کابینه، بلکه در جای دیگر ساختار طالبان گرفته می‌شود."

نودسن در اظهارات خود با اشاره به جنگ اوکراین، گفته است که میان این جنگ و بحران افغانستان هیچ ارتباط مستقیمی وجود ندارد، اما ممکن است که بر حمایت جامعه‌ بین‌المللی و تأمین مواد غذایی در افغانستان تأثیر بگذارد.

این مقام سازمان ملل درباره‌ تصمیم طالبان مبنی بر بستن مکاتب دخترانه گفته است که این تصمیم بر نسل آینده‌ افغانستان تأثیر می‌گذارد و به چرخه‌ فقر نیز کمک می‌کند.

نودسن گفت درباره محدودیت‌های طالبان در آموزش دختران با این گروه صحبت می‌کند.

این درحالی است که روز سوم حمل 1401 زنگ مکتب در افغانستان نواخته شد؛ اما به شاگردان دختر بالاتر از صنف ششم اجازه ورود به مکاتب داده نشد.

وزارت معارف طی اعلامیه‌ای گفت که "تمام مکاتب دخترانه (متوسطه و لیسه) الی امر ثانی بسته می‌باشد.

بر بنیاد اعلامیه، هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس دانش آموزان مکاتب طرح شود، آنگاه بر اساس حکم ریاست حکومت طالبان مکاتب متذکره آغاز خواهد شد.

این تصمیم طالبان با واکنش گسترده کشورها و سازمان های بین‌المللی مواجه شده است.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان به شاگردان دختر بالاتر از صنف شش اجازه رفتن به مکاتب را نداده اند.

اما؛ اخیراً مقام های حکومت سرپرست طالبان به سازمان ملل متحد و جامعه جهانی تعهد کرده بودند که دروازه مکاتب را برای شاگردان دختر بالاتر از صنف ششم نیز در آغاز سال تعلیمی 1401 باز خواهند کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار