ارجمند گفت: در سال گذشته، ۵۰ دوره و کارگاه آموزشی شامل ۹ دوره برای شاغلین صنایعدستی و ۴۰ دوره آموزش عمومی حضوری برای هنرجویان و علاقهمندان و یک دوره برای زندانیان در سطح استان برگزار شد.
به گفتهی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان ۱۱۴ نفر در ۹ دوره و کارگاه آموزشی شاغلین صنایع دستی شرکت کردند که شامل یک دوره ملیله کاری و یک دوره میناکاری در شهرستان زنجان و ۳ دوره البسه محلی، ۳ دوره جاجیم بافی و یک دوره پرده بافی در شهرستان طارم بود.
او گفت: ۴۲۶ نفر در دورههای آموزشی عمومی صنایع دستی شرکت کردند که شامل ۲ دوره ملیله سازی، ۱۰دوره گلیم بافی، ۳ دوره چاروق دوزی، ۲ دوره قلمزنی، ۲ دوره البسه محلی، ۲ دوره چاقوسازی، ۳ دوره منبت چوب، ۲ دوره تذهیب، ۲ دوره بافتنی سنتی، یک دوره نقاشی روی صدف، ۲ دوره پته دوزی، یک دوره سرمه دوزی و ۵ دوره مصنوعات چرمی و ۳ دوره زیورآلات سنتی در شهرستانهای زنجان، ابهر، خدابنده، طارم، ایجرود و سلطانیه بود.
ارجمند میگوید: آموزش رشتههای صنایع دستی به هنرجویان، جلوگیری از منسوخ شدن رشتههای بومی، احیای هنرهای اصیل و بومی، کمک به اشتغال خانگی و اقتصاد خانواده و حمایت از تولید و اشتغال پایدار در منطقه، از جمله اهداف برگزاری دورههای آموزش صنایع دستی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: با توجه به اهمیت صنایع دستی در کشور باید مشوقهایی ایجاد شود تا به واسطه آن، شغلهای صنایع دستی حفظ شود و با برطرف کردن موانع و مشکلات پیش روی تولید محصولات صنایعدستی، میتوان زمینه توسعه و گسترش هنرهای دستی و سنتی را فراهم کرد.