دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در ادامه می خوانید.
اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای تزریق واکسن دانشجویان جامانده
محمد مقیمی گفت: شیوه نامههای بهداشتی در بحث خوابگاهها و کلاسها همزمان با حضوری شدن آموزشها از امروز اعمال خواهند شد. سلامت دانشجویان را در کلاسهای حضوری تضمین میکنیم.
طبق شیوه نامههای بهداشتی تزریق دو دز واکسن برای حضور در کلاسهای دانشگاهی ضروری است.
اگر فاصله زمانی برای دانشجویان تا دریافت دز بعدی واکسن زیاد شده باشد، دانشگاه تهران آمادگی تزریق آن را به جامعه دانشگاهی دارد تا در زمان ورود به خوابگاهها و کلاسهای درس دچار مشکل نشوند.
او گفت: تعداد محدودی از دانشجویان احتمال دارد که برای تزریق واکسن مشکل داشته باشند که با بررسیهای لازم آنها را جهت ادامه تحصیل هدایت خواهیم کرد.
طبق تمهیدات معاونت آموزش وزارت علوم دانشجویانی که بنا به دلایل مختلف نتوانند در کلاسهای حضوری شرکت کنند، میتوانند به عنوان مهمان در شهر محل زندگی خود پذیرش شوند یا برخی دروس را حذف اضطراری کرده و دروس جدید را جایگزین کنند.
شهریه دانشگاه آزاد با حضوری شدن آموزش افزایش پیدا نمیکند
محمدمهدی طهرانچی با اشاره به استقبال دانشجویان از حضوری شدن کلاسهای آموزشی گفت: تعداد زیادی از دانشجویان به صورت حضوری در کلاسها شرکت می کنند.
این در حالی است که سالهای گذشته و پیش از همهگیری کرونا، در اولین روز برگزاری کلاسها دانشجویان کمتری حضور مییافتند.
در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای سراسر کشور مجموعاً ۵۷۰ هزار کلاس درس برگزار میشود. از امروز نیز آموزش حضوری به صورت رسمی از سر گرفته شد.
او گفت: دانشگاه آزاد اسلامی طی دو سال برگزاری غیر حضوری کلاسهای آموزشی، تجربیات مناسبی در این زمینه به دست آورد و تلاش داریم از ظرفیتهای مثبت آموزش غیرحضوری استفاده کنیم.
به عقیده وی دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی پیشروترین قشر جامعه در بحث واکسیناسیون بوده اند.
او گفت: بیش از ۹۰ درصد جامعه دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی دو دوز واکسن کرونا و ۴۶ درصد دوز سوم را نیز دریافت کردهاند.
تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای بهرهمندی از امکانات و خدمات خوابگاههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی الزامی است.
طهرانچی گفت: به آن دسته از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که تنها دو دوز واکسن زدهاند نیز توصیه میشود دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند. در نیمسال تحصیلی جاری، غیبت دانشجویانی که به دلیل ابتلا به بیماری یا علائم بیماری، در کلاسهای درس حضور نیابند، موجه محسوب خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حضوری شدن فعالیتهای آموزشی این دانشگاه هیچگونه افزایش شهریه را به دنبال نخواهد داشت. آنچه برای ما اهمیت دارد، حضور دانشجویان در محیط دانشگاه و افزایش نشاط دانشجویی است.
کلاسهای دانشگاه تربیت مدرس از ۳۰ فروردین حضوری میشود
حضوریشدن فعالیتهای آموزشی همه دورههای تحصیلی دانشگاه تربیت مدرس به شرح زیر انجام خواهد شد:
۱- برگزاری تمام کلاسهای عملی و آزمایشگاهی و دفاع از پایان نامهها و رسالهها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از ۱۴ فروردین با استفاده از ماسک و رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بهصورت حضوری ادامه خواهد یافت.
۲- بازۀ زمانی ۱۵ فروردین تا ۳۰ فروردین برای دانشجویان جهت آمادهسازی شرایط خود (از جمله تعیین خوابگاه یا تأمین محل مناسب برای سکونت در محل تحصیل و ...) و برای دانشکدهها جهت فراهم کردن و آماده کردن کلاسهای درس و برنامهریزی لازم جهت آموزش حضوری در تمام مقاطع تحصیلی در نظر گرفته شده است.
۳- کلاسهای نظری تمام مقاطع تحصیلی از تاریخ ۳۰ فروردین با استفاده از ماسک و رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بهصورت حضوری برگزار خواهد شد.
۴-امتحانات پایان نیمسال تحصیلی تمام مقاطع با استفاده از ماسک و رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بهصورت حضوری برگزار خواهد شد.
۵-با توجه به شرایط خاص کرونایی و به منظور تسهیل در امور آموزشی، در صورت درخواست دانشجو و موافقت گروه، دانشکده و آموزش دانشگاه، حذف یک یا دو درس به شرط رعایت حداقل واحدهای باقی مانده و یا اخذ مهمانی بهصورت تک درس یا نیمسال مجاز است.
۶-با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، شرط حضور دانشجویان در کلاسها، تزریق حداقل دو نوبت واکسن کرونا و شرط سکونت در خوابگاهها، تزریق سه نوبت واکسن و وجود ظرفیت خوابگاهی است (ارائه تصویر کارت الکترونیکی تزریق همۀ دوزهای واکسن در بدو ورود به دانشگاه الزامی است).
دانشجویانی که به هر دلیلی امکان ارائه کارت واکسیناسیون نوبت سوم را ندارند، باید نتیجۀ آزمایش منفی کرونای خود را که از ۱۴ فروردین تا ۳۰ فروردین را انجام دادهاند ارائه کنند.
۷-شیوهنامۀ تقاضا برای خوابگاه و اسکان دانشجویان غیربومی مشغول به تحصیل، در اطلاعیه صادر شده توسط معاونت دانشجویی مشخص شده است.
۸-این شیوهنامه با توجه به شرایط کرونایی موجود تدوین شده و تغییرات تمام یا بخشی از این شیوهنامه تابع مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
کلاسهای دانشجویان کارشناسی علامه حضوری شد
تمام کلاسهای ورودی سال ۹۷ و ۹۸ مقطع کارشناسی دانشگاه علامه طباطبایی و ما قبل از آن باید از تاریخ ۲۷ فروردین به صورت حضوری ادامه پیدا کند.
تا قبل از تاریخ ۲۷ اردیبهشت کلاسهای این قبیل از دانشجویان همچنان به شیوه مجازی در بستر آموزش آنلاین ادامه مییابد.
هرگونه تصمیم گیری درباره کلاسهای دانشجویان سال ۹۹ و ۱۴۰۰ متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
مسئولان وزارت علوم پیش از این تزریق دو دز واکسن کرونا را شرط حضور دانشجویان در کلاسهای درس اعلام کرده بودند.
کسی مرگ درختان دانشگاه تهران را گردن نمیگیرد!
مهدی شهبازی، رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران چند دهه است مالکیت درختان موسسه ژئوفیزیک را بر عهده دارد. زحمت خدمترسانی هم به صورت تخصصی انجام میشود. تمام افراد برای ورود به هر موسسهای نیازمند مجوز هستند؛ اما یک خبرنگار به صورت غیر قانونی وارد دانشگاه شده، با فیلمبرداری از جابهجایی درختان به صورت نامتعارف عمل کرده و با انتشار اخبار نادرست به دنبال هیجانات رسانهای بوده است.
شهرداری زمان مناسب را جهت جابهجایی درختان قبل از عید به دانشگاه اختصاص داده بود؛ اما ورود غیر قانونی افراد به این حوزه باعث انقطاع پروژه و معطل ماندن جابهجایی درختان شده است. چند اصله درخت روی زمین مانده و در محل مناسب جایگزین نشده اند.
این در حالی است که شهرداری منطقه ۳ تهران اعلام کرده مرکز لرزهنگاری بدون مجوز و در زمانی نامناسب در چند مرحله، اقدام به کندن دهها درخت کرده و پاسخگو هم نیست.
حسین سیگارودی، معاون خدمات شهری منطقه ۳ شهرداری تهران گفت: بیش از ۵ بار برای جلوگیری از این اقدام غیر قانونی تلاش کردیم؛ اما این کار غیر قانونی همچنان ادامه دارد و باعث به چالش کشیدن شهرداری و شهروندان شده است.
شهبازی گفت: چند اصله درخت جایگزین درختان روی زمین مانده میشوند. در ۱۵ اسفند حدود ۲۰ هزار اصله درخت در راستای ترویج فرهنگ درخت کاری و محیط زیست کاشته شده اند. به همین علت دور از ذهن بود که دانشگاه تهران اقدامی غیر متعارف در زمینه جابهجایی درختان انجام دهد.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران هم که در جلسه اخیر شورا در همین رابطه تذکر داده بود، گفته است: طی صحبتی که با مختاری، رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران داشتیم، قطع درختان قرار بوده است با هماهنگی شهرداری و در فصل مناسب انجام شود؛ اما این کار در تعطیلات عید باعث خشک شدن درختان و از بین رفتن آنها شده است.
آیا نظارتی بر جذب هیات علمی دانشگاه آزاد توسط نهادهای حکومتی وجود دارد یا اینکه مانند بقیه تخلفات باید افشاکننده ای باشد و شاکیی باشد و معترضی باشد شاید شاید رسیدگی گردد؟
اگر منطقه ای در دنیا باشد که فاقد کنترل و نظارتی باشد همین دانشگاه آزاد اسلامی است که طی چهل سال هیچگونه کنترل و نظارت بیرونی نداشته و مدیران این دانشگاه با سلیقه و اراده خود همه کار کرده اند.