سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: براساس هشدار وزارت بهداشت، بیماری مرگبار سرخک در کشور‌های افغانستان و پاکستان که همجوار با سیستان و بلوچستان است بسیار جدی شده بنابراین والدین نسبت به ایمن سازی کودکان خود اقدام کنند.

حبیب غزنوی گفت: براساس هشدار وزارت بهداشت، بیماری مرگبار سرخک در کشور‌های افغانستان و پاکستان که همجوار با سیستان و بلوچستان است بسیار جدیاست.

او بر لزوم همکاری خانواده‌ها در واکسیناسیون کودکان هفت ماهه تا ۹ ساله برای جلوگیری از مرگ‌های ناشی از این بیماری تاکید کرد .

غزنوی گفت: ایمن سازی یکی از شناخته‌ترین و موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی است.

او گفت: هر کودک مبتلا به سرخک می‌تواند حدود ۱۸ نفر را به این بیماری آلوده کند، هر چند که با انجام واکسیناسیون این بیماری کاملا کنترل می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در سال گذشته دربرنامه بسیج ملی ایمنی سازی با مشارکت نیرو‌های داوطلب مردمی در راستای ریشه کنی بیماری پولیو و حذف سرخک و سرخجه بیش‌از ۳۰۰ هزار کودک ایرانی و غیر ایرانی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه با واکسن سه گانه MMR علیه این ویروس واکسینه شدند که ۹۹.۲ درصد جمعیت هدف را شامل می‌شود.

او گفت: پارسال علاوه بر سیستان و بلوچستان در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی و هرمزگان نیز واکسیناسیون سرخک انجام شده است.

غزنوی ادامه داد: راه‌های انتقال این ویروس از طریق تنفس است و یکی از مسری‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته می‌شود و علائم آن شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، قرمزی چشم و بثورات جلدی است.

به گفته غزنوی  لازم است با هدف پیشگیری از شیوع این بیماری در سطح استان و کشور تمام کودکانی که تاکنون واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.

 کلیدی‌ترین استراتژی برای دستیابی به دستاورد‌های کاهش، کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها انجام ایمن سازی با کیفیت و پوشش بالای ۹۵ درصد برای کودکان و سایر گروه‌ها الزامی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار