نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۶ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی با ۱۸۹ رأی موافق با تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی موافقت کردند.
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به نمایندگی از متقاضیان این طرح گفت: این شرکت از جایگاه ویژهای در مجموعه صنعت نفت و انرژی کشور و حتی در دنیا برخوردار است. قراردادهای منعقد شده با ارزشی بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار که در بورس انرژی با شرایط یکسان برای خریداران اعلام شد، در بیش از ۸۰ درصد قراردادها با ارزشی بالغ بر ۱.۲ میلیارد دلار شرایط اولیه اعلام شده در بورس انرژی در قراردادهای منعقده با خریداران تغییر کرده است. این موضوع طبیعتا سبب ایجاد رانت، شرایط نابرابر، سوء مدیریت و از بین رفتن شرایط رقابتی شده است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه نرخ نفت خام و میعانات گازی به صورت میانگین در سال ۹۹ حدود ۴۲ دلار بوده است مدیریت بازرگانی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بنزین را با نرخ میانگین ۲۹ دلار در هر بشکه، نفت گاز را ۴۲ دلار در هر بشکه و سایر فرآوردهها نظیر نفت سفید، سوخت جت و نفتهای سنگین را ۱۴ دلار در هر بشکه به فروش رسانده است بدین معنا که برای بنزین ۱۲.۳ دلار در هر بشکه و برای سایر فرآوردهها نظیر نفت سفید، سوخت جت و گاز مایع ۲۷.۶ دلار در هر شبکه ارزانتر از قیمت نفت خام به فروش رسیده است. ارزان فروشی فرآوردههای نفتی در سال ۱۳۹۹ توسط مدیریت بازرگانی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی سبب تاراج رفتن بالغ بر ۱.۲ میلیارد دلار و به وجود آمدن ضرر و زیان به بیتالمال شده است، پرداخت بی رویه کارمزدها و هزینههای معاملاتی بورس انرژی توسط شرکت پالایش و پخش وجود دارد.
طرح دوگانه سوز کردن حدود ۱.۵ میلیون خودروی بنزینی است که در سال ۹۸ وزیر وقت نفت طرحی به عنوان طرح تولید و تبدیل یک میلیون و ۴۶۰ هزار خودروی بنزینی به CNG سوز را بدون مطالعه امکانسنجی دقیق به شورای اقتصاد ارائه کرد که با ارائه توجیهات غیرواقع بودجهای به مبلغ ۵۶۴ میلیون دلار برای این طرح از شورای اقتصاد اخذ کرد. متأسفانه علیرغم اختصاص بودجه کلان برای این طرح که مقرر بود تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو دوگانه سوز شوند به دلیل ناپختگی طرح، استقبال مردم در این خصوص بسیار پایین بود و تاکنون خودروهای دو گانه سوز شده به ۲۰۰ هزار خودرو هم نرسیده است.
در نهایت نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران موافقت کردند.