بیماران با فشار خون بالا باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند که در ادامه به نکات تغذیه‌ای کلیدی که این بیماران باید مدنظر داشته باشند اشاره می‌شود.

راضیه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: قهوه دارای کافئین بالا به دلیل افزایش فشار خون و ایجاد تپش قلب باید با احتیاط مصرف شود. به طور کلی بهتر است بیش از دو یا سه فنجان چای یا قهوه در مهمانی‌ها مصرف نکنید.

او گفت: انتخاب آجیل‌های خام در مقایسه با آجیل‌های شور برای شما بهترین گزینه است. به عنوان مثال بادام، بادام زمینی و گردو از آجیل‌های مفید برای بیماران مبتلا به فشارخون محسوب می‌شود.

حسینی گفت: به دلیل فلاوونوئید‌ها و آنتی اکسیدان‌های موجود در شکلات تلخ، بیماران مبتلا به فشارخون بالا می‌توانند تا ۱۵ گرم در روز از این ماده غذایی مصرف کنند، چرا که به کاهش تدریجی فشار خون و بهبود کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند.

او گفت: بیماران از مصرف منابع ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان‌های موجود در پرتقال غافل نشو ند زیرا به بهبود فشارخون بالا کمک می‌کند. همچنین میوه‌هایی با محتوای پتاسیم بالا مثل موز و کیوی را مصرف کنند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: موز، انار، پرتقال، گریپ فروت، هلو و زردآلو انتخاب‌های مناسبی برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا است. روی غذا نمک نپاشید! از خیار شور و شوری‌ها هم به دلیل سدیم بالا، در مهمانی‌ها پرهیز کنید.

به گفته او، همراه غذا نوشیدنی و به ویژه نوشابه مصرف نکنید و دریافت مقادیر مناسبی از منیزیم (به عنوان گشاد کننده عروق) از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار را نیز فراموش نکنید.

حسینی گفت: با توجه به نقش چربی در کنترل وزن با محدود کردن منابع چــربی ناسالم برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون توجه کنید؛ بنابراین روغن‌هایی با منبع حیوانی مانند پیه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آن روغن‌های گیاهی مانند ذرت و آفتابگردان استفاده شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.