معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در خصوص ضرورت اجرای طرح آبخیزداری در پارک ملی بمو به منظور روشنگری و تنویر افکار عمومی توضیحاتی ارائه کرد.

نبی الله مرادی گفت: مکان جغرافیایی این عملیات روی مرز پارک ملی بمو و در مجاورت باغات است، همانگونه که در تصویر ماهواره‌ای قبل از اجرای طرح که مربوط به سال قبل است مشاهده می‌شود، روی مرز پارک ملی بمو و مجاورت باغات بوده و اجرای این طرح با در نظر گرفتن خسارت‌هایی که سیلاب به باغات پایین دست وارد می‌کرد و همچنین امکان ایجاد سیلاب برای روستای دودج و شهر زرقان ضروری و به درخواست اداره کل منابع طبیعی استان بوده است.

او گفت: با در نظر گرفتن تجربه سیل شیراز در سال ۱۳۹۸ و خشکتر شدن اقلیم که احتمال بروز سیلاب‌های با شدت و دبی‌های استثنایی بیش از پیش است، ضرورت پیش بینی‌های کنترل سیلاب را دوچندان کرده است هر چند انتظار می‌رود که جایی مثل پارک ملی بمو که سال‌ها قرق بوده و دارای پوشش گیاهی متنوع و متراکم است و پتانسیل تولید رواناب را به شدت کاهش دهد، ولی از طرفی با لحاظ کردن تجربه‌های سال‌های اخیر در جای جای کشور و بروز سیلاب‌های مخرب حتی در آبخیز‌های با پوشش گیاهی مناسب چنین اقداماتی بسیار منطقی و عقلانی خواهد بود. کمااینکه سیلاب سال ۱۳۹۸ در دروازه قران شیراز خروجی آبخیزی بود که بیشتر سطح آن در پارک ملی بمو واقع شده است.

به گفته معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، مطالعات این کار در اواخر دهه ۸۰ توسط اداره کل منابع طبیعی استان انجام شده و عملیات اجرایی آن از همان زمان شروع شده و مجوز‌های مربوطه از شورای ساماندهی مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در همان زمان صادر شده است.

مرادی گفت: این طرح شامل دو بند خاکی با سرریز سنگی ملاتی بوده که یکی در خروجی دره چپ در سال‌های ۹۰ و ۹۱ بطور کامل اجرا شده بود و دیگری در خروجی دره راست بوده که سرریز سنگ و سیمانی آن و بخشی از عملیات خاکی آن در همان سال‌ها انجام شده بود و در سال ۱۴۰۰ که اداره کل منابع طبیعی استان موفق به تامین اعتبار شده بود تقاضای تکمیل پروژه نیمه تمام خود را داشت که مساعدت شد و اجرای کار با هماهنگی لازم و رعایت کلیه ملاحظات محیط زیستی همراه است. کمترین دست کاری در عرصه اتفاق افتاده و محدود به بخشی از مخزن بند و تقریبا بدون پوشش گیاهی بوده است و برداشت خاک نیز تنها در مساحت محدودی داخل مخزن انجام می‌شود.

او تاکید کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده بازسازی تا ١٥ فروردین انجام و سپس تا پایان فصل زایش حیات وحش متوقف خواهد شد.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: حفظ گونه‌های گیاهی از اولویت‌های مهم است و طی فرآیند تکمیل این پروژه همواره سعی شده تا شاهد کمترین آسیب محیط زیستی باشیم به طوری که با تامین خاک مورد نیاز پروژه از مخزن سازه، فاصله حمل نیز به حداقل و صفر رسانیده شد توسط اداره کل منابع طبیعی استان مساعدت شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.