رئیس جمهور گفت: در کشور ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که در کنار خرد، علم و دانش قیمتی می‌شود از این رو بنای دولت بر حمایت جدی از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال است.

آیت‌الله ابراهیم رئیسی گفت: باور این است که آنچه رهبری به عنوان شعار اعلام می‌کند نیاز جدی کشور است که به شکل شعار خودنمایی می‌کند و در واقع دستور کاری برای تمام دستگاه‌های کشور است.

او گفت: امروز تولید، محوری‌ترین نیاز کشور است و بسیاری از مشکلات کشور نظیر بیکاری با حمایت از تولید برطرف می‌شود و اقتصاد مقاومتی، استقلال سیاسی و اقتصادی در کشور با تولید امکان‌پذیر است و عزت ملی در گروی تولید است و موانع تولید باید رفع و با تمام امکانات از تولید حمایت شود.

رئیس جمهور گفت: تولید باید علم‌پایه و دانش‌بنیان شود، باید دانایی‌ها افزایش یابند تا ثروت و ارزش افزوده تولید شود و اقتصاد بتواند اقتصادی پایدار باشد تا تکانه‌های موجود در منطقه و دنیا تاثیری بر اقتصاد نداشته باشد و آن را بی‌ثبات نکند.

رئیسی گفت: تکانه‌ها نباید اقتصاد را به نحوی جا به جا کند که فعال اقتصادی احساس بی‌ثباتی کند در کشور نیز ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که اگر در مسیر درست با دانش دقیقی به کار گرفته شود بسیاری از موانع و مشکلات برطرف می‌شود.

او گفت: مطالبات دولت به شرکت‌ها باید پرداخت شود و دولت خوش‌حسابی باید داشته باشیم از این رو در جلسات دولت بر پرداخت مطالبات تاکید شده است.

رئیس جمهور گفت: اعطای تسهیلات کم‌بهره به شرکت‌ها و حمایت حقوقی، قضایی و مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان باید مورد توجه باشد و تحولی باید در این حوزه ایجاد شود و اولین گام در این خصوص باید داشتن رویکرد شناختی باشد.

ضرورت تحول در فرایند‌ها

رئیسی گفت: در بخش فرایند‌ها نیز باید تحول ایجاد شود، صدور مجوز‌ها و مکان‌یابی برای شرکت‌های تولیدی علم‌پایه باید تسریع شود، اموال و املاک بدون استفاده دولتی در استان و کشور باید برای کار‌های تولیدی مورد استفاده قرار گیرد که ایجاد اشتغال و رفع دغدغه مردم را در پی دارد.

او گفت: اموال مازاد دولت در کشور کم نیست از این رو باید این اموال شناسایی و مورد استفاده شرکت‌های اقتصادی دانش‌بنیان قرار گیرد تا استقلال اقتصادی ایجاد شود.

رئیس جمهور گفت: تمرکززدایی کشاوری و صنایع غذایی از ضرورت‌های خراسان رضوی و خراسان بزرگ است و فرهیختگان و خلاقیت‌ها فقط مربوط به مراکز استان‌ها نیست، افراد خلاق زیادی در شهرستان‌ها وجود دارند همچنین در حوزه علمیه خراسان فرهیختگانی داریم که نگاه گره‌گشای مبتنی بر فقه دارند.

رئیسی گفت: تحول در فرایند‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است، فرایند‌ها در کشور باید نو شود و دستگاه‌های مختلف باید از نوآوران حمایت کنند چنانکه دولت نیز از این مهم حمایت می‌کند و تمام دستگاه‌ها و مدیران باید فرایند‌ها را بازنگری نمایند.

او گفت: محور تحول در دولت، عدالت است که اقتضای آن تقسیم بودجه و امکانات به شکل عادلانه است و باید با تکیه بر سند آمایش سرزمینی برای تخصیص بودجه اقدام کرد.

رئیس جمهور گفت: در برخی استان‌ها نظیر خراسان رضوی چندین پارک علم و فناوری وجود دارد که باید یک مرکزیت وجود داشته باشد تا ساز و کاری در نوع مدیریت وجود داشته باشد و بتوان امکانات را جذب و به شکل عادلانه توزیع کرد همچنین صندوق نوآوری باید از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند و در سال جاری بر این امکان افزوده خواهد شد.

رئیسی گفت: با میدان دادن به جوانان در حوزه‌های مختلف ضرر نخواهیم کرد البته جوانان نیز باید آستانه تحمل را بالا ببرند و نگاه به فرهیختگان نیز به عنوان چراغ راه مورد تاکید است.

او گفت: با توجه به وجود این همه ظرفیت و فرهیختگان در مشهد و خراسان رضوی نباید شاهد بیکاری و فقر باشیم و با تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان مشکل حل نشدنی وجود نخواهد داشت و دولت نیز در این راستا حمایت‌های لازم را خواهد داشت.

رئیس جمهور گفت: باید طرحی نو در انداخت و گام‌ها را محکم‌تر برداشت و بر خلاف آنانی که از ناامیدی دم می‌زنند بسیار به آینده کشور امیدوار هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۱ فروردين ۱۴۰۱
دولت باشعارحمایت از تولید داخل روی کار آمد ولی ظاهرا برنامه درستی ندارد و از این شاخه به آن شاخه میپرد .با گشت و گذار در استانداران بجایی نمی رسد دولت در تهران نیست دولت در کل کشور گسترده است چرا بجای این همه وقت تلف کردن از استانداران نمی خواهد که از فرمانداران بخواهد به کمک کارشناسان با بررسی‌های میدانی دقیق و دریافت اطلاعات محلی ظرفیت‌های شهرستانها را در تمام زمینه ها و با اولویت بندی لازم بعنوان برنامه توسعه۵۰ ساله شهرستانها ا آیه دهند که حتی مسائل جمعیتی زاد وبلد،آب و برق و تاسیسات زیربنای ، شهرسازی با توجه به اقلیم و شرایط اجتماعی و کاهش مصرف زمین ، کشاورزی صنعت در تمامی سطوح بدور از بی تدبیری وبی منطقی و غیر کارشناسی و سنجیدن جوانب وعواقب اجرای آن در دراز مدت .وپذیرش مسئولیت توسط مسئولیت توسط مسئولین محلی و فرماندار شهر و پاسخگی قانونی در برابر عواقب آن حتی در دراز مدت و گذر زمان