در ادامه برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز (آیمکس ۲۰۲۲)، عملیات جستجو و نجات قایق ماهیگیری سانحه دیده انجام شد.
رزمایش مرکب دریایی آیونز (آیمکس ۲۰۲۲) با حضور نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، هندوستان، بنگلادش و کشورهای حاشیه اقیانوس هند و نظارت ۱۴ کشور عضو آیونز، پس از برگزاری نشستهای توجیهی، کارگاههای آموزشی و بازدید از ناوگروههای طرفین، از بامداد دیروز در بندر گوا کشور هند آغاز شد.
در این مرحله که به فرماندهی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «دنا» صورت پذیرفت، بالگرد نیروی دریایی هند پس از دریافت پیام و مجوز پرواز از ناوشکن دنا اقدام به انجام عملیات گشت هوایی و شناسایی مکان کشتی ماهی گیری غرق شده کرد و پس از مشخص شدن مکان مورد نظر، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دنا، ناو بالگردبر میسترال نیروی دریایی فرانسه و ناو آبیخاکی نیروی دریایی هند با عزیمت به نقطه مکانی قایق ماهیگیری سانحه دیده، به انجام عملیات امداد و نجات ماهیگیران حادثه دیده در راستای کمکهای بشر دوستانه پرداختند.
این رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۲ در ۴۰ مایلی شهر گوا و به عمق ۱۰۰ مایل انجام میشود.
همچنین در مرحله بعد تمرین «PHOTOEX» شامل صورتبندی و آرایش یگانهای شرکتکننده در رزمایش جهت آمادگی برای هرگونه عملیات انجام شد.
پس از پایان فاز عملیاتی رزمایش مرکب آیونز ۲۰۲۲، جلسه پایانی این رزمایش با حضور فرمانده نیروی دریایی فرانسه و فرمانده نیروی دریایی هند، ناظرین کشورهای عضو اجلاس آیونز و هیئت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ناو بالگردبر میسترال نیروی دریایی فرانسه برگزار شد و مراحل و سناریوهای صورت گرفته در رزمایش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و راهکارهای مورد نظر در راستای تعاملات سازنده و گسترده برای انجام کمکهای بشردوستانه مورد بحث قرار گرفت.
اجلاس کشورهای حاشیهی اقیانوس هند، اقدامی داوطلبانه جهت افزایش همکاریهای دریایی مابین نیروهای دریایی کشورهای ساحلی اطراف منطقه اقیانوس هند با استفاده از ایجاد مجمعی آزاد و جامع برای بحث و تبادل اطلاعات مرتبط منطقهای می باشد.