آرش آریانژاد گفت: این کار در راستای اجرای ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و همچنین ماده ۳ آیین نامه مربوط به نحوه تعیین بستر و حریم رودخانهها و مسیلهای مصوب آبان سال ۱۳۷۹ و در حوزه شهرستانهای سنندج، سقز، مریوان، کامیاران و دیواندره انجام شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: در شهرستان سنندج رودخانه قشلاق حد فاصل پلیس راه کرمانشاه به سد ژاوه ۲۷ کیلومتر، در رودخانه کوله دیواندره ۱۲ کیلومتر و رودخانههای بیار، زرینجوب و الک در کامیاران به ترتیب هشت کیلومتر، ۱۱ کیلومتر و ۵.۸ کیلومتر تعیین بستر شد.
او می گوید:حریم و بستر هشت کیلومتر از رودخانه گاران در مریوان تعیین شده،در شهرستان سقز نیز۲۰ کیلومتر از حریم رودخانه سیمینه رود بالادست روستای غلامعلی تا پایین دست روستای بیگ اویسی ۲۰ کیلومتر و ۱۵ کیلومتر بالادست روستای قازانتا و اتصال به شاخه اصلی مشخص شده است.
به گفته آریانژاد: ۱۸ کیلومتر از رودخانه تموته (سقز و بانه)، ۲ کیلومتر از رودخانه تموته سقز و ۲۲ کیلومتر از رودخانه تموغه همان شهرستان، ۵.۷ کیلومتر از رودخانه پارسانیان سقز، ۴۳ کیلومتر از رودخانه قمچقای بیجار، ۲۹ کیلومتر از رودخانه شیخ بشارت و ۱۴ کیلومتر از رودخانه گوزن بیجار، از دیگر مواردی است که تعیین حریم و بستر شدند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: ۴.۵۵ کیلومتر از رودخانه ایلانی محدوده داخل شهر بیجار تعیین بستر شده لومتر از رودخانه اوزون دره بیجار، ۶۴ کیلومتر رودخانه تلوار محدوده روستای سلامت آباد تا اتصال رودخانه دلک، ۱۰.۷ کیلومتر از رودخانه تلوار بالادست روستای دلک تا پایین دست آسیاب جوب و ۱۴.۵ کیلومتر رودخانه تلوار محدوده بالادست روستای علی آباد لوچ تا پایین دست تازه آباد گاومیشان تعیین حریم و بستر شدهاند.
او می گوید:کشاورزان و بهرهبرداران معترض به تعیین حریم رودخانههای ذکر شده، میتوانند تا پایان فروردین اسناد و مدارک خود را تا به این شرکت ارائه کنند تا در کمیسیون مربوطه بررسی شود.
آریانژاد گفت: تاکنون حریم حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر از رودخانههای استان نهایی شده و حدود ۵۰۰ کیلومتر دیگر نیز در حال نهایی شدن است.