مهدی طغیانی گفت: ممکن است نظر وزارت بهداشت این باشد که مانند گذشته این رقم را به عنوان ارز ثابت به وارد کنندگان دارو اختصاص دهد یا اینکه بخشی از هزینه دارو و تجهیزات پزشکی و … را از طریق بیمهها پرداخت کند و یا مابهالتفاوت آن را به بیمارستانها بدهد؛ در هر صورت هر نوع اقدامی از سوی وزارت بهداشت برای این ردیف مشخص امکان پذیر است.
اختصاص ۱،۵۶۱ میلیارد تومان برای واردات اقلام دارویی
به گفته او حتی برای بیماران خاص نیز مبلغ قابل توجهی در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته است، همچنین مجلس امسال در ردیف ۱۳ مصارف تبصره ۱۴ منابع هدفمندی یارانهها که پول آن کاملاً نقد است و به سایر درآمدهای دولت گره نمیخورد، برای هیئت امنا صرفه جویی ارزی در معالجات بیماران که بخش واردات اقلام دارویی است ۱،۵۶۱ میلیارد تومان یارانه دارو و شیرخشک به طور جداگانه در این ردیف در نظر گرفته و برای کاهش نرخ داروهای ساخته شده، مواد اولیه مصرفی، واکسن، کیت و کیسه خون مصرفی ۱،۸۰۰ میلیارد تومان در ردیف ۱۳ پیش بینی کرده است.
این رقمهای پیشبینی شده در بودجه ۱۴۰۱ جدا از ارقام مابهالتفاوت است واین اعتبارات کاملاً نقد بوده و بلافاصله قابل پرداخت به وزارت بهداشت است.
طغیانی میگوید: در ردیف ۱۷ جدول مصارف تبصره ۱۴ بودجه سال ۱۴۰۱ مابهالتفاوت نرخ ارز کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی رقم ۱۶۱ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است؛ دولت ممکن است همان ارز ۴،۲۰۰ تومان را بدهد و دلار را نیمایی تهیه میکنند و مابهالتفاوت را میپردازند یا به هر طریقی دیگر؛ اما این ۱۶۱ هزار میلیارد تومان در بودجه به طور خاص برای مابهالتفاوت در نظر گرفته شده است.
او گفت: علاوه بر این ارقام دیگری نیز در تبصره ۱۴ در نظر گرفته شده است از جمله در ردیف ۱۸ مابهالتفاوت خرید تضمینی گندم و یارانه نان جداگانه ۷۱ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده و در ردیف ۱۹ این تبصره نهادههای کشاورزی، تنظیم بازار کالاهای اساسی و موارد اینچنینی که برای تولید محصولات کشاورزی لازم است، سموم شیمیایی و رصد و پایش کنترل محصولات کشاورزی چهار هزار میلیارد تومان برای امسال در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:هزینه کرد ارقامی که امسال در بودجه برای بخش داور پیشبینی شده به تصمیمگیری وزارت بهداشت بستگی دارد. در هر صورت هر نوع اقدامی از سوی وزارت بهداشت برای این ردیف مشخص امکان پذیر است و ابداً ارز دارو حذف نشده است.
به گفته طغیانی اگر وزارت بهداشت این مابهالتفاوت را از طریق بیمهها به دارو پرداخت کند، نرخ دارو برای مصرف کننده مانند قبل است فقط دارو تا داروخانه ممکن است گرانتر باشد که این توسط وزارت بهداشت به بیمهها پرداخت میشود و برای خریدار دارو با همان مبلغ سابق انجام شود.
منبع:مهر