حبیب مسیح تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: گونههای جانوری استان هرمزگان در لیست ملی ثبت شدهاند و این گونهها در اکوسیستم دریایی مانند لاکپشتها و در خشکی با شاخص خرس سیاه آسیایی و پلنگایرانی به عنوان گونههای در معرض خطر شناخته میشوند.
وی گفت: برنامههایی برای جلوگیری از انقراض گونههای جانوری در حال اجرا است و یک پایشی را سال گذشته در حوزه پلنگ ایرانی با کمک سمنها در حوزه شرق هرمزگان انجام دادیم و مطالعاتی نیز توسط سازمان محیطزیست برای شناسایی زیستگاههای لاکپشتهای دریایی در سواحل غرب تا شرق انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست هرمزگان گفت: هدف از این پایشها این بود که به عنوان مثال بتوانیم زیستگاههای لاکپشتهای دریایی را شناسایی کنیم و محلهایی که در آن میتوان با تمهیداتی از آسیبپذیری تولید مثل و انقراض لاکپشتها جلوگیری کنیم شناسایی شود تا کارهای حفاظتی در آنها انجام شود.
مسیح گفت: در تلاش هستیم تا صنایع فعال در استان هرمزگان را ترغیب کنیم که بخشی از مسئولیتهای اجتماعی خود را معطوف به حفاطت از گونههای در معرض انقراض جانوری کنند و ما هم به عنوان یک الگو در منطقه خلیجفارس و الگو این امر را نهادینه کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: برای حفظ منطقه زیستکره گنو از همکاری سه جانبه پالایشگاه نفتستاره خلیج فارس، صندوق ملی محیطزیست و نظارت اداره کل حفاظت محیطزیست هرمزگان بهره گرفتهایم و این طرح سال 1400 شروع شده است و بنا داریم ظرف مدت 5 سال برنامههایی برای احیای منطقه حفاظت شده گنو انجام دهیم تا این منطقه با توجه به شرایطی در گذشته داشته است و پارک ملی بوده است بتوانیم مجددا آن را کاندیدای پارک ملی کنیم چرا که هماکنون ما پارک ملی در استان هرمزگان نداریم و در تلاش هستیم اسم منطقه حفاظت شده گنو در لیست پارکهای ملی کشور قرار بگیرد.
وی گفت: هماکنون برنامه ریزیهایی در حال انجام است که از مشارکت صنایع هم در بحث حفاظت از گونههای در حال انقراض و هم در بحث ترویج فرهنگ حفاظت از محیطزیست در مناطقی که تعارض بین مناطق وجود دارد انجام شود، البته این کار آغاز شده است اما هنوز به درجه مطلوبیت نرسیده است و در سال 1401 تلاش میکنیم آن را با درجه مطلوبیت بهتری اجرایی کنیم.
مسیح گفت: گام اول ما ور برنامههای سال 1401 افزایش جنبه آموزشی حفاظت از محیطزیست است و تلاش میکنیم تا مردم از وجود گونههای در معرض انقراض آگاه شوند و گام دوم نیز جلوگیری از انقراض و تلاش برای افزایش تعداد و تولید مثل گونههای در حال انقراض است.
انتهای پیام /چ