آقای فرهاد جلیلیوند گفت : هریس با توجه به پیشینه تاریخی خود دارای جاذبههای گردشگری و تاریخی بسیاری است که با راه اندازی موزههای باستان شناسی و مردم شناسی فرهنگ و آداب و رسوم مردم این منطقه در معرض دید گردشگران قرار میگیرد.
فرهنگ و تمدن هر قوم و ملتی از طریق اشیاء و وسایلی که در موزهها جمع آوری شده، شناخته میشود و یکی از راههای شناخت اقوام گذشته و آشنایی با نحوه زندگی آنها، از طریق این موزهها صورت میگیرد.
ایجاد موزه باستان شناسی درهریس با توجه به آثار تاریخی کشف شده دریافتههای باستانشناختی روستای تاریخی سرند هریس، راهی برای حفظ و نگهداری میراث کهن و معرفی شهرستان هریس به گردشگران است.
با توجه به اینکه موزه میتواند نقشی اساسی در تحرک گردشگری منطقه داشته باشد ازاداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان وخیرین و مسئولان این سرزمین تاریخی و سرسبز درخواست میشود برای ایجاد موزه مساعدت و همکاری کنند.
یافتههای باستانشناختی روستای تاریخی سرند شهرستان هریس از دورههای عصر آهن ۱ و ۲ از داخل ۳۶ گور در عملیاتی ۶۲ روزه در خردادماه سال ۱۳۹۸ و درحین عملیات عمرانی احداث بزرگراه خواجه به ورزقان، حوزه روستای سرندهریس، به صورت اتفاقی تعدادی اشیای تاریخی کشف شد که پس از دریافت مجوز کاوش از پژوهشگاه سازمان مرکزی، باستان شناسان زبده اداره کل میراث فرهنگی استان عملیات کاوش اضطراری و نجات بخشی گورستان تاریخی سرند را به منظور مطالعه منطقه و قبور کشف شده آن منطقه در راستای شناخت هر چه بیشتر فرهنگ و تمدن اقوام و سکونتگاههای آنها در ادوار مختلف تاریخی انجام دادند که درحال حاضر این نمایشگاه به همت اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان درتالاراسماعیل دیباج موزه آذربایجان درمعرض بازدید عموم قراردارد.
در این عملیات آثاری، چون ظروف سفالی متعدد شامل کوزه، بشقاب، آبریز، زیورآلات، سنجاقهای سر فلزی، دیسکهای مفرغی در داخل گورها یافت شدهاند که به عنوان هدایای تدفین مورد استفاده قرار میگرفتند.
لازم به توضیح است که این نمایشگاه اولین نمایشگاه یافتههای باستان شناسی در سطح استان میباشد که به همت اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان درموزه اذربایجان دایرمی باشد.