به گفته آقای شنبهزاده ، عمده تمرکز سازمان یونسکو برای ثبت آثار جهانی مردمی محور بودن این آثار بوده که در برگیرنده آداب، رسوم، سنن، فرهنگهای بومی محلی است که از دیرباز تاکنون زنده مانده است.
او می گوید: زمین فوتبال چوار که پشتوانه کلام رهبری را نیز دارد، به عنوان یک فاجعه انسانی میتواند گزینه مناسبی برای ثبت جهانی شدن باشد و در صورت ثبت جهانی امکان حضور تیمهای فوتبال یا سایر ورزشهای دارای فعالیتهای بشردوستانه در استان ایلام میسر و امکانپذیر میشود.
شنبهزاده در مورد منظر فرهنگی پشتکوه نیز گفت: این پروژه فرهنگی شامل شهرستانهای آبدانان، ملکشاهی، مهران و دهلران است که با بررسیهای انجام گرفته قابلیت ثبت جهانی را دارد، چرا که در این مناطق آداب و رسوم و حتی کوچ عشایر و البسه محلی استان ایلام در این مناطق از روزگاران قدیم به جای مانده است.
او می گوید: گردشگران خارجی از روی نقشه و مشخصاتی که سازمان یونسکو از آثار جهانی ثبت کرده است، مقاصد گردشگری خود را انتخاب میکنند و بنابراین توریستهای خارجی در ایران استانهای دارای آثار ثبت جهانی را انتخاب میکنند.
به گفته شنبه زاده: ثبت آثار جهانی نیاز به احداث زیرساختهایی با استانداردهای جهانی مورد تایید سازمان یونسکو است و باید جاده دسترسی، هتلهای دارای حداقل پنج ستاره، آنتن دهی تمام مناطق و سایر زیرساختها در حد معیارهای یونسکو در تمام نقاط مورد نظر این سازمان ایجاد شود.