رئیس قوه قضاییه گفت: شناسایی و اصلاح فرایندهای مشکل‌زا دلیل بازدیدهای میدانی‌ام از زندان‌ها و مراجع قضایی است.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از زندان ساری با تعدادی از مددجویان زندان ساری به صورت چهره به چهره گفت و گو کرد و ضمن استماع مسائل و مشکلات آنان، دستورات مقتضی را صادر کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای شب گذشته در آخرین روز سال ۱۴۰۰ و همزمان با ساعات تحویل سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، به صورت از پیش اعلام نشده و به مدت حدود سه ساعت در زندان ساری حضور یافت و ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این زندان، ساعات منتهی به تحویل سال را همراه با زندانیان این زندان گذراند.

رئیس دستگاه قضا از سازمان زندان‌ها خواست پرونده‌های زندانیانی که دچار اطاله شده را احصا و به رییس قوه قضاییه ارسال کنند تا دلایل اطاله تحقیق و روشن شود.

رئیس قوه قضائیه یکی از دلایل بازدید متواترش از زندان‌ها و گفتگوی چهره به چهره با زندانیان را اطلاع از عملکرد قضات، بازپرسین و مسئولین زندان زندان عنوان کرد. 

او گفت: یکی از اهداف بازدید میدانی از مراجع قضایی و زندان‌ها شناسایی و اصلاح فرایند‌های معیوب و مشکل زا در دستگاه قضاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای پس از آنکه برخی زندانیان سابقه‌دار درخواست بهره‌مندی از ارفاقات قانونی اعم از مرخصی و آزادی مشروط مطرح کردند، خطاب به آن‌ها گفت: چه تضمینی وجود دارد شما که چندین بار جرمی را مرتکب و محکوم شده‌اید با ورود به جامعه، سمت اعمال مجرمانه و خلاف نروید؟
 
در جریان این بازدید به دستور رئیس قوه قضائیه، تمامی نامه‌های زندانیان که حاوی درخواست‌های آن‌ها بود، جمع‌آوری شد تا مبتنی بر جهات و ملاحظات قانونی به آن‌ها ترتیب اثر داده شود.
 
رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید خود از زندان ساری، با اشاره به مرخصی‌های اعطاء شده به تعداد قابل توجهی از زندانیان برای حضور در جمع کانون گرم خانواده در ایام نوروز، بار دیگر متذکر شد که اعمال ارفاقات قانونی برای زندانیان شامل محکومان جرائم خشن و تهدیدکنندگان امنیت مردم نمی‌شود.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع مددجویان زندان ساری گفت: با توجه به مناسبت‌های ملی و مذهبی زیادی که در کشورمان وجود دارد، برای جلب رضایت شاکیان خصوصی خود جهت قرار گرفتن نام‌تان در فهرست عفو تلاش کنید و از ارتکاب مجدد جرم در دوران مرخصی نیز بپرهیزید.
عملکرد قضات و مسئولان زندان‌ها در ترازوی عدالت سنجیده می‌شود

آقای اژه ای گفت: برای گذشت از اجرای احکام قصاص تلاش کنید لازم است پس از رسیدگی و بررسی‌های لازم، نسبت به تعیین تکلیف آن دسته از احکام قصاص که از زمان ارتکاب جرم و صدور حکم آنها تا امروز مدت زیادی گذشته و فرد مذکور نیز هیچگونه مجازات دیگری ندارد، اقدامات لازم صورت بگیرد.

رئیس دستگاه قضا گفت: افرادی که در محیط زندان‌ها مسئول مواجهه با خانواده زندانیان هستند باید از آموزش لازم برخوردار باشند و با سعه صدر با خانواده زندانیان مواجه شوند.

رئیس قوه قضائیه می گوید: در مواردی که بازداشت نکردن فرد متهم ضرری ندارد و‌ بیم فرار یا تبانی او نمی‌رود یا هنگامی که تحقیقات کم است و برای تکمیل تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات می‌خواهند فرد را بازداشت کنند، نباید قرار بازداشت موقت صادر شود چرا که ضرر این کار قطعا بیش از نفع آن است.
 
او گفت: در صورتی که بازداشت موقت فردی اجرا شد و بعد از مدتی امکان آزاد کردن او وجود داشته باشد، وی باید فوراً آزاد شود و‌ در اینگونه مواقع نباید منتظر ماند که حتما زمان بازداشت موقت به پایان برسد و سپس فرد بازداشتی را آزاد کرد.

به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گاهی اوقات یک شب زندان رفتن و در بازداشت ماندن، زندگی آدم‌ها را زیر و رو می‌کند، بنابراین مسئولان قضایی حتی الامکان شرایطی را فراهم کنند که قبل از بازداشت، فرد مورد نظر بتواند وثیقه‌اش را تامین کند یا آنکه موضوع را به وکیلش اطلاع دهد‌.

قاضی‌القضات گفت: اقدامات مربوط به جمع‌آوری اسناد و مدارک و استعلامات، حتما باید قبل از بازداشت فرد انجام شود و نباید بعد از اجرای قرار بازداشت، تازه به سراغ جمع‌آوری اسناد و مدارک‌ رفت.
 
رئیس قوه‌قضائیه گفت: باید شرایط اصلاح ، تربیت ،بازاجتماعی شدن و اشتغال زندانیان فراهم شود و این مهم با حجم زیاد زندانیان امکان پذیر نیست لذا دادیاران ناظر بر زندان ها ، دادستان‌ها و سازمان زندان ها نظارت داشته باشند تا فردی که ضرورت ندارد، در زندان نباشد؛ همچنین از لحاظ فنی و قضایی ترتیبی اتخاذ شود که افرادی که شرایط قانونی را دارند با پابند الکترونیک خارج از زندان دوران محکومیت خود را بگذرانند و تا آن جا که مقدور است و قانون اجازه می‌دهد از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده شود.

رئیس قوه قضائیه گفت: علاوه بر ضرورت تقویت کمیت قضات ناظر زندان که باید در دستور کار قرار گیرد، لازم است فرآیندی ترتیب داده شود که به نامه‌ها و درخواست‌های آنان نیز با فوریت و سرعت پاسخ داده شود؛ نباید شرایط به نحوی باشد که نامه و درخواست قاضی ناظر زندان، مدت‌ها بدون پاسخ بماند و پاسخی از سوی اجرای احکام واصل نشود.

در جریان این بازدید، برخی محکومان از بیان مسائل و مشکلات خود در جمع معذوریت داشتند و خواستار ملاقات خصوصی با رئیس قوه قضاییه بودند که این خواسته آنها از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اجابت شد.

بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان، از جمله تاکیدات همیشگی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بوده و وی طی مدت اخیر شخصا ً ۷ بازدید از زندان‌های سراسر کشور انجام داده است. زندان مرکزی ایلام، زندان رجایی‌شهر، زندان دماوند، زندان اوین، زندان مرکزی مشهد، زندان مرکزی اصفهان و زندان ساری، ندامتگاه‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه از آنها سرکشی کرده و در جریان این سرکشی‌ها بر لزوم تحول رفتاری و ساختاری در امر زندانبانی و ارتقاء وضعیت زندانیان در حوزه‌های مختلف تاکید کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
همشهری
۰۶:۲۷ ۰۲ فروردين ۱۴۰۱
اقای اژه ای مکررا خلافهای تکراری درایران میبینیم کسانی که قاچاق اختلاس احتکار رانت و....انجام میدهند چون برخورد قاطع با انهانمیشود ترسی هم از بد ام افتادن ندارند حبس گوتاه مدت زندان لاکچری عدم پرداخت غرامت و....عواملی هستند که مشوق انان است اگر چند مفسد اعدام شود تاثیربیشتر خواهد داشت برخورد بازدارنده واعدام بهتر جوابگوی انان که خون مردم را می خورن خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۱
یکسال هست که بخاطر ناعدالتی از یه قاضی شکایت کرده ام هنوز جواب نداده دیوان قضات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
حاجی نمیدونم داری نقش بازی میکنی یا واقعا از مجموعه و افراد زیردست خودت هم خبر نداری
شما اول باید بخش نظارت رو تقویت کنی و افراد فاقد زهد و تقوا رو بیرون کنی که کوچکترین مورد مبنی بر عدم عدالت شرعی وقضایی موجب عدم صلاحیت قاضی ست
من گزارش مفصل از یک موضوع رو فرستادم دفتر شما که شما دادین به معاون قضایی ، اونجا بدون اینکه حتی پرونده رو بررسی کنند که واضح ترین تخلفات در اون رخ داده بود و کارشناس دادسرا خود شاهد آن بود و گزارش داده بود ، پرونده رو به نفع قاضی متخلف بستند ، بعد ادعای عدالت میکنید؟ وقتی عدالت جاری و ساری میشه که از خودتان شروع کنید ، با این نمایش ها فقط عده ای بی اطلاع رو فریب میدید و متوقع میکنید که همون افراد وقتی بعدها دچار همین بی عدالتی ها شدند و مثل بنده دیدند با چیزی که توقع میرود سالهای نوری تفاوت وجود دارد، آنچنان بیزار میشوند که خدا داند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
سلام
به نظر من اقای اژه ای خیلی خیلی نرم با مجرمین برخورد می کند.
مجرم را وقتی که بازداشت شد باید در زندان انفرادی ودست بند به دست وپابند به پا وچشم بند به روی چشم نگه داشت وبعد از اتمام دادگاه باید چند مجازات همراه هم باشد
۱- حداقل ۲۰ سال زندان انفرادی
۲- مصادره کلیه اموال خودش وزنش وفرزندانش
۳-مصادره خانه زمین مغازه باغ ویلا ماشین وهرچی که دارد به نفع دولت
۴- ودر روز فقط نصف قرص نان و یک لیوان اب صبح ونصف قرص نان ویک لیوان اب شب به مجرم باید داد
۵- مجازات جاسوس و قاچاقچی ودلال و رانت خور و کار چاق کن ومحتکر و کلیه عوامل دشمن
۶- من باید رئیس قوه قضائیه شوم تا اثری از جرم نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
اصلاح فرآیند مشکل زا در سازمان زندانها یعنی شر بنیاد تعاون زندانیان از سر زندانها کم شود تا اموال و اماکن بیت المال و درآمدهای دولتی زندانها که بطور انحصاری و بدون هیچ حساب و کتاب و بدون نظارت دستگاههای نظارتی کشور به بنیاد تعاون که یک موسسه غیر انتفاعی است ؛ واگذار شده؛ قطع شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
پول که باشه حله یه وکیل پولکی میگیری و ناحق رو حق جلوه میدی و خلاص حالا بی پول برو تا موهات‌مثه دندونات سفید بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
باید مردم هم درباره کار دستگاه قضا نظر دهند تا اگر قاضی یا عوامل دستگاه قضا بدرفتاری کردند مورد بازخواست قرار بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
عدالت اینه که دستهای این دزدهای کثیف رو از بازو قطع کرد که دیگه از این غلتا نکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
بیاین تو منطقه لرستان ببینید چقدر قضاتی داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
باید مردم هم درباره کار دستگاه قضا نظر دهند تا اگر قاضی یا عوامل دستگاه قضا بدرفتاری کردند مورد بازخواست قرار بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
زنده باشی تحول در قوه داره کم کم احساس میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
در گزینش قضات از نظر زهد و تقوی دقت بیشتری شود ، متاسفانه اکثر قضات هم دارند مانند اکثر پزشکان فقط پول و ثروت را می شناسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
برای حملات اقتصادی اپراتور همراه اول به مردم اونم در نخستین روز سال نو هم خبر بذارین. گوشی من دست پسرم بوده و بسته اینترنتی تموم شده. برای هر دقیقه 10 هزار تومان هزینه اینترنت برام اومده. برای 27 دقیقه 270000 هزار تومان. آیا این دزدی نیست؟ چرا باید هر بار حواسمان باشه بسته بخریم؟ چرا هزینه اینترنت مانند اب و برق روال مشخص نداره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۱
امیدواریم
آخرین اخبار