رئیس بنیاد البرزشناسی گفت: نوروز یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است که برخلاف همه جشن‌های مختلف سالانه با شور و شوقی وصف ناپذیر در اولین روز بهار آغاز می‌شود.

آقای رجبی گفت: یکی از آداب زیبای البرزی‌ها به خصوص در روستا‌های واریان، کلوان، مورود، تکیه، وارنگه رود و گچسر مهمانی دادن عمومی در ۳روز اول است.

او گفت: این مراسم در ۳ روز اول فروردین برگزار می‌شود. مردم اغلب  در پشت بام‌ها، باغ‌ها ویا مساجد جمع می‌شوند و هر خانواده غذای خود را در مجمعه می‌گذارد و به جمع ملحق می‌شود.

آقای رجبی گفت: غذای اصلی این ۳ روز و محتویات مجمعه نان، سبزی‌های پخته مثل اسفناج، چغندر و کلم، ماست، شیر، روغن (کره حیوانی)، سرشیر و زیله است. همچنین از توت خشک، آونگ (کشمش) و گردو نیز به عنوان میوه استفاده می‌شود. پلوسبزی با ماهی و رشته پلو نیز از غذا‌های رایج نوروزی در البرز است.

رسم اولین دیدارکننده در عید نوروز

او گفت: در سابق سنتی وجود داشت که مطابق آن خانواده‌ها در آغاز عید برای خوش یمن بودن سال نو، از خویشاوند عزیزی دعوت می‌کردند تا ایشان به عنوان اولین دیدار کننده، به منزل خانواده‌ی دعوت کننده قدم بگذارند.

به گفته رئیس بنیاد البرزشناسی در آستانه سال نو مهم‌ترین رسم البرزی‌ها به ویژه در روستاها چاووشی خوانی (نوروزخوانی) است؛ البته در دهه‌های اخیر حاجی فیروز جای نوروزی‌خوان را گرفته، ولی از گذشته البرزی‌ها با این شخصیت مانوس نبوده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
خیلی خوب ??
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
باید اطلاعات بیشتری بذارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اصلا خوب نیست و باید اطلاعات بیشتری بذارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اطلاعات کافی نیست
Iran (Islamic Republic of)
النا
۱۵:۲۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
حوبههه