معاون گردشگری و امور زائران استانداری فارس معتقد است که طرح مباحث و ایجاد و دامن زدن به شایعات بی پایه و اساس، از موانع مهم بر سرراه توسعه گردشگری در شیراز بوده است.

محمد فرخ‌زاده به شایعات مطرح شده پیرامون تخریب قبرستان دارالسلام اشاره، ضمن رد کامل این گونه شایعات تاکید کرد که بنای مسئولان و دستگاه‌های مسئول، احیای این آرامستان تاریخی است نه تخریب آن.

او گفت: سال‌های سال‌ست که انجام هر اقدام توسعه دهنده‌ای در این آرامگاه به دلیل همین بحث‌های متفرقه و ادعا‌های غیرواقعی متوقف شده و این محل که می‌تواند به عنوان یکی از مناطق ویژه برای گردشگری محسوب شود همچنان به محلی برای معتادین، سارقین، اراذل و اوباش تبدیل شده است.

 فرخ‌زاده گفت: پس از گذشت سال‌ها زیر سنگ‌های قبری که در این آرامگاه وجود دارد خالی شده لذا برای زیرسازی و افزایش مقاومت خاک اقدام کرده‌ایم.

به گفته این مقام مسئول، در بسیاری مواقع حرف‌ها یا ادعا‌هایی در فضای مجازی عنوان می‌شود که غیرواقعی هستند و یکی از دلایلی که باعث شده در استان فارس در بحث ترمیم آثار و گشودن فضای جدید در حوزه گردشگری و زیارت، ضعیف عمل کند، بروز همین شایعات در شبکه‌های اجتماعی است.

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس ادامه داد: ما به دشواری و پس از برگزاری جلسات متعدد توانستیم بودجه‌ای را مصوب کنیم تا آرامستان دارالسلام شیراز که به عنوان یکی از آرامستان‌های تاریخی جهان اسلام و سومین آرامستان معتبر شیعیان به شمار می‌رود را بازسازی و احیا کنیم.

فرخ زاده افزود: سنگ قبر‌های قدیمی که در این آرامگاه پس از گذشت سال‌ها بر جای مانده ارزش تاریخی دارند و هر سنگ قبر یک اثر تاریخی از زمان خود به شمار می‌رود لذا احیا و مرمت این قبرستان و تبدیل آن به موزه سنگ برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی اضافه کرد: این اقداماتی که از آن به عنوان تخریب یاد شده در واقع پروژه بهسازی و احیای دارالسلام است و جزو مطالبات و مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان است که نماینده، ولی فقیه در استان فارس و تمام اعضای این شورا تأکید جدی برای به سرانجام رساندن این پروژه دارند.

فرخ زاده گفت: مجموعه شورای شهر و شهرداری شیراز برای احیای این آرامگاه ورود کرده‌اند و حتی ما قطعه‌ای را برای به خاک سپردن مشاهیر و مفاخر در این آرامگاه در نظر گرفته‌ایم.

او با بیان اینکه شهروندان نباید اطلاعات نادرست را باور کنند چرا که طرح ادعا‌های غیرواقعی در فضای مجازی در روند اجرای چنین طرح‌هایی تاثیرگذار است، آرامستان دارالسلام شیراز را بزرگترین موزه سنگ جهان دانست و گفت: علما و بزرگان بسیاری از ۲۳ سال قبل از اسلام در این آرامگاه به خاک سپرده شده‌اند. همچنین کتاب تذکره هزار مزار که شرح احوال ۳۱۸ نفر از بزرگان مدفون در شیراز است با هدف یاد و زیارت اهل قبور تألیف و در این کتاب به شخصیت‌های برجسته مدفون در گورستان دارالسلام شیراز پرداخته شده است.

فرخ‌زاده خاطرنشان کرد: ما پروژه احیای آرامگاه دارالسلام شیراز و تبدیل آن به موزه سنگ را با هدف الگوسازی و شناساندن بزرگان و علما به نسل آینده آغاز کردیم و ما در اجرای این پروژه از نظر مشاورین و صاحب نظران استفاده می‌کنیم.

وی ضمن یادآوری اینکه یک محور به عنوان محور عرفان در شیراز تعریف شده است که این محور از دروازه قرآن آغاز شده و تا قبرستان دارالسلام شیراز ادامه دارد، گفت: آرامگاه دارالسلام یک قسمت از پازل محور عرفان است و اگر روند بهسازی این مکان متوقف شود عملیات مربوط به این محور ناتمام خواهد ماند. نباید با دامن زدن به این شایعات مانع از انجام این اقدامات مهم و توسعه‌گرا شد.

گورستان دارالسلام شیراز یا وادی‌السلام یکی از قدیمی‌ترین آرامستان‌های ایران واقع در شهر شیراز به‌شمار می‌رود. در آن مقبره‌هایی از قرن اول و دوم هجری دیده می‌شود. البته بسیاری از پژوهش گران بر این باورند که این قبرستان پیش از اسلام نیز وجود داشته‌است. قبور بزرگان و مشایخ علمی، عرفانی، ادبی و مذهبی مختلفی در آن وجود دارد. از نظر موقعیت این گورستان در میانه بلوار سیبویه، در وسط شهر شیراز در محله دروازه شاه داعی الله (شادایی) واقع شده‌است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار