مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران توصیه‌های مقابله با سرمازدگی محصولات باغی را اعلام کرد.

هادی ایزدی از اهمیت مقابله با سرمازدگی محصولات باغی خبر داد و بر رصد و پایش داده‌های هواشناسی و بکارگیری توصیه‌های فنی تاکید کرد.

او می‌گوید:دمای بحرانی، تنظیم دستگاه اعلام کننده یخبندان، دمای حفاظت، دمای نقطه شبنم، زمان شروع و پایان حفاظت، مساحت زمین، دمای حداقل و شبنم از مهمترین اطلاعاتی است که بایستی ثبت شود.

فرایند تصمیم گیری بوسیله باغداران شامل تهیه و تدارک ابزار و وسایل، تعیین دمای بحرانی، استفاده از دستگاه اعلام یخبندان، کشیک شبانه و تصمیم گیری برای اعمال حفاظت است.

به گفته ایزدی انتخاب و مدیریت مکان، زهکشی هوای سرد، انتخاب بوته، مدیریت آفات و تغذیه و کودهی گیاهی، هرس مناسب، پوشاندن گیاه با پوشش مناسب، آبیاری صحیح و اجتناب از خاک ورزی از روش‌های حفاظتی غیر فعال برای مقابله با سرمازدگی محصولات باغی است.

استفاده از بخاری، بالگرد، آب پاش، آبیاری قطره‌ای و سطحی، غرقاب کردن، آبیاری شیاری، عایق با کف و مه ساز را از روش‌های حفاظتی فعال و استفاده از ماشین‌های باد و آب پاش زیردرختی، ماشین‌های باد و آبیاری سطحی، آب پاش و بخاری و ماشین‌های باد و بخاری از روش‌های حفاظتی ترکیبی مقابله با سرمازدگی محصولات باغی است.

او می‌گوید: استفاده از روش‌های حفاظتی غیرفعال و درازمدت در حد بسیار گسترده‌ای در تمامی کشور‌های دنیا که با مشکل سرمازدگی مواجه هستند بکار می‌رود و این روش موثرتر و کم هزینه‌تر از روش‌های فعال و کوتاه مدت است.

به گفته ایزدی مهمترین عوامل تعیین کننده برنامه‌های مدیریت مبارزه با سرما در یک منطقه، سطح هزینه‌ها و میزان دسترسی به منابع و امکانات، سطح اراضی، نوع محصول رایج منطقه، مکانیزه کردن عملیات کشاورزی و میزان حمایت‌های دولتی است.

او می‌گوید: یک روز قبل از وقوع سرما در درختان میوه که گل‌ها باز شده یا نشده باشند، محلول پاشی با ترکیبات اسید آمینه دارای اسید آمینه آزاد بالای ۱۰ درصد و روغن ولک یک درصد انجام و در باغات غیر بارور (نهال) استفاده از اسید آمینه پتاس بالا و روغن ولک یک درصد بصورت مستقیم به نهال پاشیده شود.

به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران یک روز پس از وقوع سرما نیز در درختان میوه که گل‌ها باز شده یا نشده باشند، محلول پاشی با ترکیبات اسید آمینه دارای اسید آمینه آزاد ۵ درصد و روغن ولک یک درصد انجام شود.

مهلت بیمه محصول باغ و تنه درختان تا ۲۷ اسفند ماه امسال تمدید شد و باغداران می‌توانند از فرصت پیش آمده برای بیمه باغات خود استفاده کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.