سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس دلایل کمیسیون متبوع خود برای تغییر قانون تغییر ساعت رسمی کشور را اعلام کرد.

مجید انصاری درباره دلیل طرح این کمیسیون برای تغییر ساعت رسمی کشور گفت: قانون تغییر ساعت رسمی کشور کمیسیون اجتماعی مجلس و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب کمیسیون اجتماعی رسید.

به گفته سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، تاریخچه تغییر ساعت و ایده آن به سال ۱۸۹۵ در زمان جنگ جهانی اول باز می‌گردد و تغییر ساعت رسمی برای صرفه جویی در مصرف انرژی اولین بار در سال ۱۹۱۶ در کشور آلمان عملیاتی شده و کشور‌های دیگری هم بعدا به این روند اضافه شده‌اند تا از آن استفاده کنند.

این قانون اگر تصویب شود براین اساس از سال ۱۴۰۱ ساعت قدیم و جدید وجود نخواهد داشت.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی گفت: موضوع کاهش مصرف انرژی و بهره برداری از زمان از جمله دلایل موافقت این تغییر ساعت بوده است.

انصاری درباره دلیل مخالف با این تغییر ساعت گفت: اما در نقطه مقابل تاثیر بر کاهش مصرف انرژی نوعی بزرگ‌نمایی از نتایج این اقدام بوده است. تحقیقات به عمل آمده در برخی از کشور‌ها بیانگر افزایش مصرف انرژی با تغییر ساعت بوده است.

انصاری گفت: موضوع تأثیر سوء تغییر ساعت بر سلامت افراد و موجبات افت ۴۰ دقیقه‌ای خواب شهروندان و تاثیر مخرب بر سلامت آنان از نقاط ضعف این تغییر ساعت است. نتایج برخی است تحقیقات نشان داده که این تغییر ساعت باعث افزایش تصادفات رانندگی مخصوصاً در در زمان اصلاحی شده است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ۷۰ کشور جهان از قانون تغییر ساعت تبعیت نمی‌کنند و ۸۰ درصد جمعیت جهان از این قانون استفاده نمی‌کنند. کشور‌هایی مثل چین ژاپن و آسیای جنوبی در آسیا این قانون را اجرا نمی‌کنند. کشور‌های اسلامی قانون تغییر ساعت را در ماه رمضان به دلیل تغییر زمان افطار اجرا نمی‌کنند.

قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوبه ۳۱ مردادماه ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
خلیل
۱۸:۲۸ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
به نظر من لغو تغییر ساعت خیانتی بزرگ به اقتصاد کشور استو کارشناسان خیلی سطحی از آن گذشته اند. دلیل من هم هدر رفتن یک ساعت از ساعت کاری تمامی نیروهای کار کشور است که صبح را یک ساعت باید به بطالت بگذراند. اکثرا نیروهای کار در شیفت بعد از به کار دیگری مشغول می شوند که کمکی به اقتصاد خانواده و کشور می باشد. با طرح لغو تغییر ساعت یک ساعتی که میتوانست در عصر کمک به اقتصاد باشد در صبح به بطالت سر می شود و این مخالف اهداف کشوری است که می خواهد اقتصادی پویا داشته باشد. امیدوارم در این طرح تجدید نظر گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
بهترین کار کردن خداوند خیرشون بده
خیلی قانون بدی بود نظم بیولوژیک بدن می‌ریخت بهم
اونایی هم که رای ندادن دلیل شون چیه
من نمی‌دونم دلیل اون هفت نفری که رأی ممتنع دادن چیه

سالهای گذشته ایام عید نوروز یه پیرمردی تو خونش توی روستا مهمان بودیم از من پرسید ساعت چنده من بهش گفتم به ساعت قدیم شما یا ساعت جدید
یک دفعه از اون طرف اتاق به صورت نشسته با دستی دراز شده به طرف هم هجوم آورد که اگر دستش به چشمم خورده بود به هم آسیب می رسید اون وقت گفت ما با ساعت جدید کار نمیکنیم بهش گفتم پدر جان حالا چرا عصبانی میشی تقصیر من چیست من یک سوالی پرسیدم جدید می‌خواهی یا قدیم این دیگر از عصبانیت ندارد
خداوند رحمتش کنه از این کار خیلی عصبانی بود
Iran (Islamic Republic of)
لیلی
۰۱:۵۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
با تشکر از خبر.مجلس کار بسیار خوب وبجایی انجام داده وبه تصویب رسانده. لغو تقییر ساعت ، بهترین کار مجلس بوده. راحت شدیم.شما نمیدانید، شخصا خود من،دچار چه مشکلاتی بودم. یک کابوس بود، که برداشته شد.ممنون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
شما نمایندگان مجلس حق الناس بسیاری بر گردن دارید این هم رویش که نماز صبح بسیاری از ایرانیان قضاء خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
کشور‌های اسلامی قانون تغییر ساعت را در ماه رمضان به دلیل تغییر زمان افطار اجرا نمی‌کنند. !!!! همین جمله بیانگر این نکته هست که آقایان هیچ درکی از موضوع ندارند ، مگر با تغییر ساعت زودتر و یا دیرتر افطار می کنند؟ این موضوع به افق شرعی مربوط هست و نه ساعت، در همین کشور خودمان اختلاف افق بین نقاط شرقی و غربی تا حدود یک ساعت هم می رسد
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۱۰:۳۴ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
واقعا امیدوارم لغو بشه
آخرین اخبار