محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم در نشست هماندیشی اعضای کارگروه با مدیران صندوقهای پژوهش و فناوری گفت: سند نظام ملی نوآوری و فناوری کشور در دست تدوین است. با بهرهگیری از ظرفیتها و پتانسیلهای صندوق نوآوری و صندوقهای پژوهش و فناوری باید شیب رشد شرکتهای دانشبنیان را به سمت بالا هدایت کنیم تا شاهد توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور باشیم.
به گفته او هر کسی در این نظام و انقلاب مسئولیتی دارد و اگر بتواند در این جامعه حتی یک شغل ایجاد کند، مانع از مهاجرت یک جوان و نخبه میشود.
او گفت: در کشور نیاز به جهاد کارآفرینی داریم و یکی از مهمترین راهکارهای آن صندوقهای پژوهش و فناوری است. تمامی امکانات کشور باید برای ایجاد شغل بسیج شوند. دولت و مردم اگر از تولیدات ملی حمایت کنند، جوانان زیادی به کار گرفته میشوند و باعث جلوگیری از خروج ارز میشود.
وزارت علوم باید شرایطی را ایجاد کند که ایدههای دانشجویان و جوانان نخبه به پدیده و محصول تبدیل شود. نیاز آفرینی درک شور بسیار مهم است و یکی از کارهایی که صندقهای پژوهش و فناوری باید در اولویت بگیرد، حمایت از محصولات جدیدی است که نیاز فعلی جامعه است.
او گفت: اگر کشور نوآوری داشته باشد، چنانچه کشورهای دیگر علم و فناوری این محصول را نداشته باشند در این صورت این ما هستیم که محصولی منحصر به فرد و رقابت ناپذیر تولید کرده ایم. در حالی که ایران در رشته شیمی رتبه ۱۳ جهانی را دارا است و دانشمندان تراز اولی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند؛ ما همچنان از داروهای شیمیایی کشورهای دیگر استفاده و آن ها را وارد میکنیم.