تبدیل وضعیت نیرو‌های غیررسمی آموزش و پرورش در دستور کار مجلس

عضو کمیسیون آموزش مجلس از در دستور کار قرار گرفتن طرحی خبر داد که نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش تبدیل وضعیت شوند.

آقای محمد وحیدی گفت: نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش تا حدود سال ۹۲ تعیین تکلیف شدند اما پس از آن بلاتکلیف هستند و قانونی برای جذبشان وجود ندارد؛ طرح پیشنهادی موجود در کمیسیون آموزش، فرآیند جامعی را برای جذب معلمان آموزش و پرورش می‌دهد تا به سنوات خدمتشان ضریب داده شود.

تا پیش از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چند طرح مربوط به استخدام و تعیین تکلیف نیروهای آموزش و پرورش داشته که بخشی از آنها رسمی نیستند. قانون نظام رتبه بندی معلمان هم که اسفند پارسال تصویب شد، رتبه بندی را تنها برای نیروهای رسمی انجام می‌دهد.

آموزش و پرورش چندین گروه نیروهای غیررسمی مانند نیروهای حق‌التدریسی، سوادآموزی، پیش دبستانی، خرید خدمات آموزشی و نیروهای غیرانتفاعی دارد.

در طرحی که آقای وحیدی درباره آن توضیح داده، وزارت آموزش و پرورش باید تنها از دو روش نیروهای انسانی خود را در حوزه‌های آموزشی، پرورشی، مربی‌گری، فنی و حرفه‌ای و مهارتی استخدام کند.

«پذیرش دانشجو معلمان به عنوان متعهدان به خدمت در وزارت آموزش و پرروش از آزمون سراسری» و «تأمین باقی مانده نیاز وزارتخانه از آزمون استخدامی و گذراندن دوره یک‌ساله دانشجویان خارج از دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم شهید رجایی» به عنوان روش‌های استخدامی اعلام شده.

در بخشی دیگر از این طرح، حق التدریسی‌ها و معلمان خرید خدمات آموزشی، آموزشیارها و آموزش دهندگان در نهضت سوادآموزی، معلمان و مربی‌های مدرسه‌های غیردولتی، برون سپاری، مربیان پیش دبستانی و مربیان قرآن که به هر گونه‌ای در امور آموزشی و تربیتی با وزارت آموزش و پرورش همکاری کرده‌اند، ضریب امتیازشان تغییر می‌کند. 

بر اساس طرح پیشنهادی، به این گروه‌ها در ازای یک سال سابقه فعالیت تمام وقت، یک و ۵ صدم به ضریب امتیاز تعلق می‌گیرد و به ازای هر سال سابقه بیشتر، ۵ صدم و تا حداکثر ۵ سال، اضافه می‌شود.

همچنین در این طرح به ازای هر سال سابقه خدمت، یک تا حداکثر ۵ سال به سقف سنی پذیرش معلمان افزوده می‌شود که البته، نباید از ۴۰ سال تمام بیشتر باشد.

داشتن حداقل سن بیست سال تمام‌و حداکثر چهل سال برای استخدام رسمی و برای متخصصین بامدرک تحصیلی دکتری چهل و پنج‌سال .

مجلس پیش از این استخدام معلمان حق التدریسی، خرید خدمات، پیش دبستانی و نهضتی را تا ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۱ تعیین تکلیف کرده بود اما پس از این تاریخ، تعیین تکلیفی صورت نگرفت.

رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش مجلس ۲۵ خرداد ماه پارسال از تصمیم این کمیسیون برای تعیین تکلیف معلمان وارد شده از سال ۹۱ تا ۹۹ خبر داده بود.

آقای مهدی اسماعیلی گفته بود قانونی استخدامی برای این گروه‌ها از سال ۹۱ به بعد وجود ندارد و برای تعیین تکلیف قانونمند، دستورالعمل می‌خواهد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۵۳ نفر معلم که پس از ۲۶ مهر ماه ۹۱ تا پایان همان سال وارد آموزش و پرورش شده‌اند، از تعیین تکلیف جا مانده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیداکبرحسینی
۲۳:۳۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
سلام. درمیان همه کارمندان چرانیروهای خدماتی(سرایداران وخدمتگزاران) آموزش وپرورش که سنگربان نظام تعلیم وتربیت هستند به چشم نمیان وهنوز باکمترین حقوق وبیشترین فشار کاری باید مدام تهدید وتحریک بشوند...
آیا خدایش نباید بعداز12سال قراردادی فکری بحال شان شود.. لطفآ خدارو درنظر بگیرید وفکری بحال این قشر مظلوم کنید..تا آه زن وبچه های ما دامن گیرتان نشود.. اقدامات لازم رو مبذول فرمایید..
باتشکر جمعی از نیروهای خدماتی سراسرکشور
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
سیاست اصلی دولت کارمند تراشی و نون خور اضافه کردن رو دوش مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
بعد هی بگویید دولت کارمند زیاد داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
خوشبحالشان حداقل در اخبار از آنها برای تبدیل وضعیت یاد میشود
در شرکت ارتباطات زیرساخت که پایه و اساس اصلی ارتباطات است الان ۶ماه است مدارک ایثارگری را میگرند و مرتب ماه به ماه نیروها را به بهانه های واهی موضوع نامه را همه اش تغییر میدهند که زمان بخرند الان هم که ۲۸ اسفند شده دیگه برای سال بعد ۱۲ماه برایشان فرصت درست شده و قدرت هم که وزارت ارتباطات دارد بدا به حال ایثارگران این شرکت چون فریاد رسی ندارند و حتی نام شرکت را هم کسی نمیشناسد در سراسر کشور جمعا ۱۲۰۰نفر اگر برای تبدیل وضعیت داشته باشند حالا کیست که از اینها دستی بگیرد
آخرین اخبار