کمبود ظرفیت خوابگاههای متاهلی یکی از دغدغههای مهم وزارت علوم در سالهای اخیر بوده که دانشجویان زیادی را در صف اسکان به انتظار گذاشته است.
پس از سالها انتظار، مجلس شورای اسلامی قانونی را جهت در اختیار قرار دادن تسهیلات ویژه برای توسعه خوابگاههای متاهلی در نظر گرفته است تا مشکلات دانشجویان را کاهش دهد.
مجلس شورای نگهبان قانون جوانی جمعیت را در تاریخ ١٠ آبان ١۴٠٠ تایید کرد که یکی از بندهای آن ساخت خوابگاه و پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل است تا این روش عاملی در جهت افزایش ترغیب دانشجویان به ازدواج باشد.
هاشم داداش پور گفت: تعداد خوابگاههای متاهلی حدود یک هزار و ۱۰۰ واحد خوابگاهی است که عدد بالایی نیست و ۶۴ هزار خوابگاه، کم داریم.
با توجه به سیاست وزارت علوم مبنی بر افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، هم اکنون تعداد خوابگاههای متاهلی در کشور محدود است؛ بنابراین متناسب با این سیاستها نتوانسته ایم تعداد خوابگاههای متاهلی را افزایش دهیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: از خیرین و مجموعههای علاقهمند دعوت میشود تا در نهضت خوابگاه متاهلی که آغاز شده است و تا چهار سال آینده ادامه خواهد یافت، کمک کنند.
روایتهای آماری از وضعیت خوابگاههای متاهلی نشان از آن دارد که نه تنها نیاز دانشجویان را جواب نمیدهند؛ بلکه میتوان گفت که خوابگاههای متاهلی نداریم و امکانات موجود هم تنها ۲ درصد اسکان دانشجویان را پاسخ میدهند.
برخی از خوابگاهها با ظرفیت ۱۵۰ دانشجو تنها ۳ یا ۴ سرویس بهداشتی یا یخچال و ... دارند که زلفی گل، وزیر علوم پیرامون این مبحث گفته بود:" از سازمان برنامه و بودجه درخواست افزایش بودجه را داشته ایم تا بتوانیم امکانات خوابگاههای متاهلی را ارتقا دهیم. "
محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران گفت: یکی از اولویتهای دانشگاه تهران از آغاز مدیریت، توسعه خوابگاههای متاهلی بوده است.
توسعه خوابگاههای متاهلی دستاوردهای مهمی برای جامعه خواهد داشت؛ چرا که هم دانشجویان تشویق به ازدواج میشوند و هم این که مقام معظم رهبری به افزایش جمعیت تاکید دارند.
او گفت: مهمترین دغدغه دانشجویان بحث مسکن است. در شرایط فعلی متقاضیان مسکن متاهلی زیاد هستند؛ اما امکانات موجود با توجه به تعداد آنها بسیار محدود است.
رئیس جمهور نیز به مناسبت آغاز سال تحصیلی دانشگاهها بر توسعه خوابگاههای متاهلی تاکید داشت.
مقیمی گفت: تدابیر دانشگاه تهران این است که با فروش برخی اموال، اعتبار تاسیس خوابگاههای متاهلی تامین شود که فرآیند قانونی آن به پایان رسیده است. باید نهضت جدیدی برای گسترش خوابگاههای متاهلی راه اندازی شود که تا ۲ سال آینده ظرفیت این بخش به دو برابر افزایش یابد.
سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدبهشتی متاهل هستند؛ بنابراین امکانات و خدمات رفاهی آنها در جهت افزایش کیفیت خوابگاهها در حال رشد است.
دانشگاه شهیدبهشتی دارای ۱۹ هزار و ۱۵۳ دانشجو است و در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دورههای روزانه، شبانه و دورههای الکترونیکی دانشجو میپذیرد و تا کنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۳۴ دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
او گفت: سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و نهادهای حامی، قرار است که به هر استان ۱۰۰۰ خوابگاه متاهلی را واگذار کنند.
گزارش از نادیا عابد
وقتی بهترین دانشگاه های کشور توی تهران و البته نخبه ها اهل شهرستان ها پس مسلما باید با ایل و تبار نخبه شون بیان تهران