محمدباقر شمسی گفت: کمر درد و آسیبهای فیزیکی به استخوان بدن جزو شایعترین اتفاقاتی است که به علت رعایت نکردن اصول ایمنی خانهتکانی برای افراد رخ میدهد.
از جمله آسیبهای خانه تکانی مربوط به آسیبهای اسکلتی عضلانی است و اغلب به علت سقوط و یا بلند کردن و جابجایی اشیای سنگین ایجاد میشود.
متأسفانه افراد از مشکلات ناشی از بلندکردن اجسام سنگین غافلند و نمیدانند که درست بلند نکردن اجسام سنگین چه پیامدهایی به همراه دارد.
سعی کنید در جابه جایی اجسام سنگین از دیگران کمک بگیرید و نباید اجسام سنگین را به تنهایی بلند کنید چرا که آسیبهای کمر اغلب به دلیل بلند کردن یا جابه جا کردن اشیا سنگین بروز میکند.
همچنین کشیدگی ماهیچهها یا پیچ خوردگی ممکن است در اثر بلندکردن جسمی که بسیار سنگین است، یا بلند کردن اشیا به شکل نادرست ایجاد شود.
در جریان خانهتکانی، تمام کارها باید متناسب با توان فرد انجام شود و هنگام بلندکردن اجسام از زمین تمام فشار بر کمر وارد نشده و با کمک خم شدن زانوها وسیله را بلند کرد.
یکی از عادات اشتباه انجام سریع کارها و استراحت نداشتن بین کار است که میتواند آسیبهای جدی به اعضای بدن وارد کند؛ بنابراین فعالیتهای فیزیکی باید با سرعت مناسب انجام شوند تا به این ترتیب عضلات حین انجام کار بتوانند استراحت کوتاه داشته باشند و از انقباض مداوم عضلات جلوگیری شود.
در خانه تکانی انجام کارها در روزهای متوالی باعث میشود که فرد فرصت استراحت کافی داشته باشد و بدن کمتر دچار آسیبهای فیزیکی شود.
از کار یکنواخت پرهیز کنید چرا که در این وضعیت به ستون فقرات و گردن فشار وارد میشود و بهتر است پنج تا ۱۰ دقیقه پس از انجام هر کاری، آن کار عوض شود و کار دیگری بپردازید و باید در انجام کارها تنوع داشته باشید تا به شکل مداوم به یک قسمت بدن فشار نیاید.