
فرقانی گفت: برای کاشت سبزه باید گندم یا هر بذر قابل کشت با سرکه به مدت ۲ ساعت ضدعفونی شود.
او گفت: بذر سبزه باید به مدت ۲۰ ساعت خیسانده شود و در این مدت هر ۵ ساعت یکدفعه آب ظرف حاوی بذر تعویض شود.
فرقانی گفت: دلیل اصلی کپک زدن سبزه عید، آب دادن زیاد به سبزه است که بسیاری از افراد رعایت نمیکنند و این کار سبب اسراف آب نیز میشود.
فرقانی گفت: یکی دیگر از دلایل کپک زدن سبزه عید یکسان نبودن دمای آب با سبزه است و باید چند دقیقه قبل آب کنار آن قرار گیرد که از نظر دما برابر شوند.
او گفت: اگر افرادی برای کاشت سبزه عید دیر اقدام کردند، میتوانند با نور و آب مناسب بذر را در طول هفت روز به سبزه تبدیل کنند.
فرقانی گفت: بهترین روش کاشت سبزه عید، کاشت روی کوزههای سفالی است، زیرا از اسراف آب نیز جلوگیری میکند.
خانم دهقان کارشناس کشاورزی نیز گفت: بذر مناسب برای سبزه عید باید با رطوبت رشد کند.
او گفت: در زمانهای قدیم بذرهایی مانند خاکشیر و تخم شربتی را با چسباندن روی کوزههای سفالی میکاشتند که زیبایی خاصی دارد.
دهقان گفت: چند سالی است که کاشت دانههایی مانند دانه خرما و نارنج جایگزین کاشت گندم برای سبزه عید شده است که باید بیشتر فرهنگ سازی شود.