حسین شکفته رئیس دانشگاه در افتتاحیه همایش ملی بلاغت و نظریه پردازی گفت: با توجه به اینکه بلاغت جز لاینفک و جدایی ناپذیر ادبیات است، این همایش به صورت تخصصی آن را محور کار خود قرار داده است. گروه ادبیات فارسی دانشگاه با هدف هم اندیشی پژوهشگران برای بررسی جوانب مختلف حوزه بلاغت به ویژه حوزه نظریه پردازی بلاغت کار خود را آغاز کرد.
او میگوید: دانشگاه جیرفت بیش از ۱۱۵ عضو هیئت علمی تمام وقت جوان و توانمند دارد که در زمینههای مختلف در مسیر رفع نیازهای جامعه تلاش میکنند.
به گفته شکفته: توجه به علوم انسانی و حوزه ادبیات فارسی یکی از نیازهای جامعه است که باید به آن به صورت تخصصی پرداخت.
او میگوید: امید داشتیم که این همایش به صورت حضوری برگزار شود و میزبان صاحب نظران حوزه ادبیات فارسی در دانشگاه باشیم و این مهم به جهت فراگیری بیماری کویید ۱۹ میسر نشد.
حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت در این همایش ضمن قدر دانی از برگزاری این همایش و توجه به مباحث علوم انسانی به ویژه بلاغت و نظریه پردازی گفت: بلاغت در ادبیات فارسی برخاسته از فصاحت و بلاغت آِیات نورانی قرآن کریم است.
به گفته تارم: قرآن به عنوان کتاب مقدس مسلمانان از راهکارهای مختلف کاربردی و بلاغی برای هدایت انسان استفاده کرده است و همین امر باعث تاثیرگذاری ویژه این کتاب آسمانی شده است.
دهرامی دبیر علمی همایش بلاغت و نظریه پردازی گفت: بیش از ۹۰ مقاله به دبیر خانه همایش ارسال شد که پس از داوری ها، نزدیک به ۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و از این میان ۱۲ مقاله برای سخنرانی در نظر گرفته شد.
او میگوید: با توجه به اینکه بلاغت فقط محدود به حوزه زبان ادبی و ادبیات نیست، بلاغت در معنای گسترده و ارتباطی آن مدنظر قرار گرفت، از طرفی با توجه به تاثیر قدرت بر حوزههای مختلف ادبیات، بررسی ارتباط قدرت و بلاغت به عنوان محور ویژه مد نظر قرار گرفت.
دهرامی گفت: یکی دیگر از اهداف برگزاری این همایش، ارتباط نظریههای ادبی با بلاغت و کاربرد بلاغت در عرصههای مختلف زندگی و آسیب شناسی تحقیقات حوزه بلاغت بوده است.
به گفته دهرامی: دانشگاه جیرفت و گروه زبان و ادبیات فارسی با توجه به داشتن اعضای هیات علمی جوان این امکان را دارد که در حوزههای گوناگون علمی نهایت همکاری را با نهادها، انجمنها و دانشگاههای دیگر داشته باشد.
دبیر علمی همایش بلاغت و نظریه پردازی گفت: در این همایش انجمن نقد ادبی و انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی ودانشگاههای متعدد مشارکت داشته اند.
نخستین همایش ملی بلاغت و نظریه پردازی با حضور امام جمعه جیرفت، هیئت رئیسه دانشگاه، رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران، رئیس انجمن زبان و ادبیات فارسی به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه جیرفت برگزار شد.