دبیرکل مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران گفت: روزمرگی در شهرداری ها سبب کاهش خلاقیت و اجرای ایده های جدید شده است.

احسان متولیان در سی و یکمین نشست تخصصی کمیسیون فنی و عمرانی کلان شهرها، گفت: روزمرگی در شهرداری ها سبب کاهش خلاقیت و اجرای ایده های جدید شده است.

او بر لزوم اجرای ایده های جدید در کشور متذکر و گفت: به دلیل نگاه مدیریت های پیشین، مردم در شهرها آسیب دیدند، مردم باید لذت خدمات رسانی در شهرها به ویژه شهرهای محروم را بچشند، باید طرح های عمرانی اولویت بندی شود و با پیوست فرهنگی به سمت محرومیت زدایی و رفع نیاز مردم برویم.

متولیان با تاکید بر جذب مشارکت مردمی، گفت: با مشارکت های مردمی دست شهرداری ها نیز برای اجرای پروژه ها باز می شود.

شهردار شیراز هم در ادامه یکی از موضوعات جدی در حوزه عمرانی در شهرداری ها و ظرفیت آنها را بحث مهندسی مدیریت ساخت دانست.

سید احسان اصنافی گفت: اداره علمی حوزه های عمرانی نیز در همین بحث می گنجد، حوزه مهندسی ارزش، حوزه های مهندسی ساخت، تحلیل سازه ها، حسابداری عمرانی و دیگر حوزه ها ۹۰ درصد حوزه عمرانی ما را پوشش می دهد.

به گفته او، با این ظرفیت ایجاد شده امید است که بتوان به نتایج کاربردی رسید، انتقال تجربیات حرف اول در حوزه عمرانی می زند که این نشست با همین هدف برگزار شده است.

شهردار شیراز به تاثیر بازدیدها از پروژه های عمرانی دیگر شهرها در انجام پروژه های بزرگ اشاره و گفت: با بازدید از یکی از شهرهای خیلی کوچک، پروژه های خیلی ویژه و کاربردی را مشاهده کردیم که با ارتباط با طراح، اجرای آن در شیراز برنامه ریزی شد، خیلی از پروژه های شهرها از تبادل اطلاعات و تجربه های عمرانی دیگر شهرها اجرایی شده است.

رییس شورای شهر هم به اشتراک نظرهای کلان شهرها اشاره و گفت: کلان شهرها اشتراکی زیادی دارند اما مهمترین تفاوت آنها در حوزه شهری نوع شهروندان و تفاوت فرهنگی است که این اصل باید در حوزه عمرانی و انجام پروژه ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

مهدی طاهری گفت: مهندسین بیشتر به سمت پروژه محوری می روند و این یک خطا برای مهندسان است، مبنای یک عملیات خوب اطلاعات درست است، بدون اطلاعات کافی و خوب، یک عملیات خوب انجام نمی شود، بنابراین باید تحلیل گری انجام شود.

او گفت: برای مسئله محوری باید تحلیل خوبی داشته باشیم، تمام مسائل در تمام حوزه ها نیازمند تحلیل گری است.

رییس شورای اسلامی شهر شیراز به شاخص های شهرسازی و مدیریت شهری اشاره و گفت: شاخص ها می توانند واحد نباشند، در شهری که بناهای تاریخی دارد با شهری که بنای تاریخی ندارد این شاخص ها متفاوت است، بنابراین چنین نشست هایی باید برای کنترل هزینه ها و عدم هدر رفتن منابع به سمت تثبیت شاخص ها برود.

معاونی فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز در حاشیه این نشست، با اشاره به فعالیت های مختلف در کلان شهرهای کشور گفت: برگزاری چنین نشست هایی سبب تبادل اطلاعات و تجربه ها و از همه مهتر هم افزایی در حوزه فنی و عمرانی می شود.

محمد امین هدف اصلی برگزاری این نشست ها را هم افزایی بین کلان شهرها عنوان کرد و افزود: این هم افزایی از اتلاف وقت و هزینه در کسب تجربه ها جلوگیری می کند، این مجمع بین قسمت های مختلف شهرداری که حوزه های یکسانی دارند ارتباط برقرار می کند، که در حوزه فنی عمرانی مسائلی مانند انجام پروژه های عمرانی، نهضت آسفالت و غیره است که با هم هماهنگ می شود و تجربه ها و اطلاعات خود را به اشتراک می گذارند تا تجربه های بد تکرار نشود و هزینه ها مدیریت شود.

وی تاکید کرد: پروژه های کاربردی خوب در تمام کلان شهرها اجرایی می شود و مجمع کلان شهرها روی اجرای پروژه های بزرگ مشترک مثل مترو نظارت می کند.

امین در نظر گرفتن تفاوت فرهنگی در اجرای پروژه ها را از الزامات خواند و گفت: پروژه هایی مانند مترو و کمربندی ها در تمام شهرها مشترک است و تفاوت فرهنگی، چندان در اجرای آن تاثیر ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.