مسئول اداره منطقه آزاد چابهار گفت: آماده‌سازی اراضی مرز «ریمدان» حدود یک سال پیش آغاز شده و تا اواسط سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

نصرالله ابراهیمی گفت: اواخر سال ۹۸ لایحه توسعه منطقه آزاد چابهار با تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان ابلاغ شد و محدوده قبلی ۱۴ هزارهکتاری منطقه آزاد چابهار به بیش‌از ۸۱ هزار هکتار افزایش یافت که علاوه بر شهر و بندر و بخش مهمی از روستا‌های چابهار شامل یک نقطه منفصل مرزی در مرز ریمدان می‌شود که در مطالعات طرح جامع منطقه این نقطه منفصله دارای اهمیت بسیار برای توسعه مبادلات اقتصادی با پاکستان است.

او گفت:منطقه آزاد چابهار طی سنوات گذشته از زمان تأسیس آن در سال ۱۳۷۱ هیچ‌گونه مرزی نداشته که خود در کشور منحصر به فرد است و این منطقه را از ایفای نقش اصلی‌اش برای توسعه اقتصادی ناموفق کرده است که با قانون توسعه محدوده، این منطقه علاوه بر مرز دریایی و هوایی در زمان حاضر با نقطه منفصل مرزی در ریمدان، مرز زمینی هم با یکی از بکرترین بازار‌های دنیا یعنی بازار ۲۸۰ میلیون‌نفری پاکستان دارد.

به گفته مسئول اداره منطقه آزاد چابهار  آماده‌سازی بخشی از اراضی مرز ریمدان در اواخر سال ۹۹ آغاز شده و با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان در حال اجراست.  

  ایران با پاکستان ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد، اما با آنکه یکی از بیشترین مرز‌های ایران با کشور‌های همسایه با پاکستان است حجم مبادلات تجاری دو طرف به ۲ میلیارد دلار نمی‌رسد. 

ریمدان به‌عنوان بهترین،  امن‌ترین و اقتصادی‌ترین مسیر برای افزایش مبادلات تجاری مطرح است و ۲۹ آذر ۱۳۹۹ این مرز با توافق دو طرف بین‌المللی شده و بهترین مسیر برای افزایش مبادلات تجاری دو طرف به بیش‌از ۵ میلیارد دلاری است که در توافق رؤسای جمهور ایران و پاکستان در اردیبهشت ۱۳۹۳ آمده است.

ایران و پاکستان در زمان حاضر سه گذرگاه و مرز رسمی دارند که شامل ریمدان در شهرستان دشتیاری، میرجاوه در شهرستان میرجاوه و پیشین در شهرستان راسک است و قرار است این گذرگاه‌ها به ۵ گذرگاه افزایش یابد، اما عمده تمرکز برای افزایش مبادلات ریمدان است چراکه این مرز با گوادر بندر آینده پاکستان ۱۲۰ کیلومتر و با کراچی مرکز اقتصادی پاکستان حدود ۶۰۰ کیلومتر فاصله دارد و بهترین مسیر برای افزایش مبادلات دو طرف است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.