آقای محمدی گفت: تاکنون سه هزار و ۳۰۰ طرح آبخیزداری در سطح استان احداث شده است.
اجرای طرحهای آبخیزداری و اثربخشی این اقدامات در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و از ۹۷ تا ۹۹ از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص داده شده است.
طرحهای آبخیزداری در کاهش تخریب و فرسایش خاک، کنترل سیلاب و تقویت آبخوان در حوضههای آبخیز اثرگذار است، هماکنون در دشتهای بحرانی و ممنوعه استان اجرای طرحهای آبخیزداری در دست اقدام قرار دارد.
بیشتر بخوانید
براساس مطالعات انجام شده اثربخشی اقدامات آبخیزداری نسبت فایده به هزینه در کشور ۴.۸ درصد است و این میزان در استان در سه حوزه کوهرنگ، دوراهان و قلنگان شهرکرد ۵.۷ درصد میباشد که این میزان از میانگین کشور بالاتر است.
هم اکنون نزدیک به ۷۰۰ طرح آبخیزداری در حوضه زایندهرود با احداث ۶۰۰ سازه اجرا شده که ظرفیت مخزن این سازها دو میلیون متر مکعب است که از این میزان ۷۵۰ هزار متر مکعب رسوب و نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب ذخیره آب است.
۸۴ درصد مساحت استان در حوزه کارون و نزدیک به ۱۱ درصد در حوضه زایندهرود و پنج درصد در حوضه دز است.
تاکنون در بیش از ۴۷ درصد مساحت استان مطالعات آبخیزداری انجام شده و ۸۶۰ هزار هکتار دیگر نیز نیاز به انجام طرح مطالعاتی آبخیزداری دارد.
فرسایش خاک در استان ۱۷ تن در هکتار در سال است که اجرای طرحهای آبخیزداری فرسایش خاک را پنج تن در هکتار در سال تعدیل میکند.
امسال ۲۲ میلیارد تومان اعتبار به اجرای طرحهای آبخیزداری استان برای اجرای ۱۸ هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری در ۱۰ حوضه آبخیز و مساحت ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار اختصاص داده شد.